Flores - Guatemala
Flores Guatemala

Reistips voor Flores

Op weg naar Tikal? Vergeet dan niet een bezoekje te brengen aan Flores. Dit is een rustig, maar toeristisch dorpje in het noorden van Guatemala. Het dorpje vormt een eiland in het meer Lago de Peten Itza en is via een brug verbonden met Santa Elena.

Hoewel Flores redelijk toeristisch is, hoef je hier absoluut geen massatoerisme te verwachten. Het dorpje is niet al te groot en zo heel veel bezienswaardigheden zijn er niet te vinden. Maar de relaxede sfeer, het redelijke aanbod aan hotels en restaurants trekt veel bezoekers. Vaak zijn zij op weg naar Tikal of komen ze er net vanaf. Waar Santa Elena stukken drukker is en waar banken, bussen en een groot winkelcentrum te vinden is, heeft Flores enkele charmante kleine straatjes waar je heerlijk door kunt wandelen. In de avond worden er naast het water standjes gebouwd waar de lokale bevolking echt Guatemalees voedsel verkopen tegen weinig geld.

Flores werd gesticht door de Itzáes. Zij kwamen hierheen nadat ze waren weggestuurd uit Mexico’s Chichén Itza. Zij noemden de stad Tah Itzá (plek van de Itza’s). Op deze plek hield de laatste onafhankelijke staat van de Maya-beschaving stand tegen de Spaanse veroveraars. Maar zij vernielden vele piramides, tempels en standbeelden. Hierdoor zul je geen oude Maya gebouwen meer zien in Flores. Op de ruïnes van deze oude Maya gebouwen werd de moderne stad gebouwd die hedendaags te zien is.

Plan je reis naar Guatemala

  • Er gaan geen rechtstreekse vluchten vanuit Nederland naar Guatemala. Je hebt altijd minimaal 1 tussenstop. Kijk voor vliegtickets bij KLM of zoek naar goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
  • Koop bij bol.com een reisgids.

Boek een hotel in Flores

Booking.com

Boek vooraf een activiteit