San Pedro La Laguna - Guatemala
San Pedro La Laguna Guatemala

Reistips voor San Pedro La Laguna

Ten zuidwesten van het Lake Atitlán ligt het klein dorpje San Pedro La Laguna. Het dorpje met ongeveer 13.000 inwoners en een bevolking voornamelijk afkomstig uit de Tzultujil Maya, is met name geliefd bij mensen met een lade-back mentaliteit. Vanwege de lage prijzen en de relaxede manier van leven, komen vele backpackers af op San Pedro La Laguna. Toch is het stukken minder toeristisch dan Panajachel. Er zijn bijvoorbeeld meer Spaanse scholen dan souvenierwinkels te vinden. Veel Amerikanen en Europeanen zijn hier blijven hangen en spenderen hun tijd in dit dorp en vertellen graag over hun leven. Bezoekers komen hier voornamelijk om te drinken en te feesten, Spaans te leren, muziek te maken of leren schilderen. ’s Avonds kun je eten in één van de vele restaurants welke een smeltkroes van culturen weerspiegeld.

Gelegen tussen het Lake Atitlán, de Volcán San Pedro en de steil beboste kliffen, heeft het dorp ook een natuurlijke schoonheid. Via een tuctuc kun je op eigen houtje de vulkaan beklimmen en loop je tussen de koffieplantages.

Plan je reis naar Guatemala

  • Er gaan geen rechtstreekse vluchten vanuit Nederland naar Guatemala. Je hebt altijd minimaal 1 tussenstop. Kijk voor vliegtickets bij KLM of zoek naar goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
  • Koop bij bol.com een reisgids.

Boek een hotel in San Pedro La Laguna

Booking.com

Boek vooraf een activiteit