Reisverslag Patagonië - Laguna Nimez in El Calafate
El Calafate Argentinië

Reistips voor El Calafate

De meeste mensen die naar Parque Nacional Los Glaciares gaan, overnachten in het nabij gelegen El Calafate. Dit is dé toegangspoort voor allerlei dagtripjes in de prachtige natuur. Nog altijd is dit een klein dorpje, maar toch is het een bijzonder toeristische bestemming.

De belangrijkste bezienswaardigheden liggen buiten de stad. El Calafate wordt voornamelijk bezocht door mensen die dagtrips maken naar de Glaciar Perito Moreno. Dit is een wereldberoemde gletsjer in het Parque Nacional Los Glaciares. Verder kun je varen over Lago Argentino om nog meer gletsjers te zien. Je kunt deze dagtochten boeken in het centrum.

Behoudens deze bezienswaardigheden vind je ook in El Calafate zelf een mooi gebied. Net buiten het centrum ligt Laguna Nimez, een beschermd natuurgebied waar je een flink aantal vogelsoorten kunt spotten, waaronder Chileense flamingo. Door het natuurreservaat loopt een pad waar bezoekers op eigen houtje kunnen wandelen. Richting het Parque Nacional Los Glaciares kun je meer te weten komen over het ontstaan van gletsjers bij het museum Glaciarium. Wanneer je de gletsjers gaat bezoeken is het ook interessant om iets meer te weten over het ontstaan van deze natuurfenomenen.

De belangrijkste straat is de Avenida del Libertador General San Martin. Deze hoofdweg staat vol met restaurants, cafés, touroperators en winkeltjes. Er valt hier dus altijd wat te beleven.

Verhalen over El Calafate

Plan je reis naar El Calafate

Boek een hotel bij El Calafate

Booking.com

Boek vooraf een activiteit