Rurrenabaque - Bolivia
Rurrenabaque Bolivia

Reistips voor Rurrenabaque

Ten noorden van Bolivia, aan de Beni rivier, is het kleine dorpje Rurrenabaque gelegen. Er wonen hier een kleine 20.000 mensen. Rurrenabaque is in de afgelopen jaren een populaire toeristische plek geworden en trekt vele backpackers. Ze relaxen in hangmatten en wachten op een tocht naar de jungle van Madidi of een tour naar de Pampas. Ook blijven vele backpackers hangen in het dorp. Er zijn vele restaurants te vinden van buitenlandse eigenaren. Zo is er een Franse bakker, een Italiaanse pizzeria en Duitse touroperators.

Rurrenabaque werd voor het eerst bekend tegen het einde van de 19e eeuw, tijdens de periode dat er veel rubber werd gewonnen. Later werd houtwinning van het omliggend regen de belangrijkste bron van inkomsten, maar door de uitputting van waardevolle houtsoorten is dit enigszins ingeperkt. Tegenwoordig is de industrie van ecotoerisme volledig opgebloeid. Oorspronkelijk woonden in dit gebied de Tacana indianen en latere generaties wonen nog steeds in de omgeving. Met deze lokale bewoners kunnen mensen het regenwoud in gaan en meer leren over de bomen, planten en dieren. De kennis wordt al eeuwenlang van ouder op kind doorgegeven. Maar de meeste mensen maken tours naar de regenwouden van Parque Nacional Madidi en Reserva de Biosfera y Territorio Indígena Pilon Lajas of verkennen de pampas langs de Río Yacuma, waar vele dieren te zien zijn.

Hoewel er in Rurrenabaque niet veel te zien is en er ook niet bijster veel valt te doen, kun je hier absoluut een dagje even tot rust komen. Mensen die hierheen willen reizen kunnen met de bus, taxi of het vliegtuig dit dorp bezoeken.

Verhalen over Rurrenabaque

Boek een hotel in Rurrenabaque

Booking.com