Parque Nacional Pali-Aike - Chili
Parque Nacional Pali-Aike Chili

Reistips voor Parque Nacional Pali-Aike

Het Parque Nacional Pali-Aike is gelegen in de regio Magallans in het zuiden van Chili. Het park werd op 23 oktober 1970 opgericht en herbergt een gebied van meet dan 5000 hectare. De naam van het park is afgeleid van de eerste inwoners van Patagonië, de Aónikenk-mensen. Het woord betekent ‘verlaten gebied’ of ‘duivelsland’.

Die benaming is in een zekere zin terecht. Het landschap van dit gebied wordt gekenmerkt door vulkanisch gesteente. Er zijn vulkaankraters, grotten en allerlei vreemde rotsformaties te zien. Mineralen hebben het landschap een rode, gele of groene kleur gegeven. In het gebied groeien allerlei planten en bloemen en het is het leefgebied van een behoorlijke verscheidenheid aan dieren. Onder meer guanaco’s, vossen, poema’s, gordeldieren, stinkdieren, goed gecamoufleerde salamander en een heleboel vogels kun je hier spotten. In de lagunes kun je onder meer flamingo’s zien.

In het Parque Nacional Pali-Aike kun je meerdere wandelingen maken. Vanaf Laguna Ana start een wandelroute van 9 kilometer die naar de Cueva Pali Aike leidt, een 17 meter diepe grot tussen het gestolde lava. Tijdens de opgravingen in 1930 werden hier de restanten gevonden van de prehistorische bewoners van het gebied en de botten van een uitgestorven paardensoort. Verder zijn er nog twee wandelroutes die iets korter zijn en je langs de vulkaankraters en grotten brengen.

Parque Nacional Pali-Aike wordt niet massaal bezocht door toeristen, maar is absoluut de moeite waard om te bezoeken. De twee kortere wandelingen brengen je naar mooie landschappen en zijn gemakkelijk. Houd echter wel rekening met een enorme wind en zorg ervoor dat je goed schoeisel aan hebt. Er zijn geen voorzieningen in het park en het park is gesloten tussen de maanden mei en september. Je bereikt de ingang van het park via Punta Delgada.

Land

Chili

Verhalen over Parque Nacional Pali-Aike

Plan je reis naar Chili

  • Er gaan momenteel geen rechtstreeks vluchten naar Chili vanuit Nederland of België, je hebt altijd een tussenstop in bijvoorbeeld Madrid of São Paulo. De meeste van deze vluchten eindigen in de hoofdstad Santiago. Hier is het mogelijk om via binnenlandse vluchten naar andere bestemmingen te vliegen. Vliegen met KLM is een optie of kijk hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser of Van Verre Reizen.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
  • Koop bij bol.com een reisgids.

Boek een hotel bij Parque Nacional Pali-Aike

Booking.com