Parque Nacional Torres del Paine - Chili
Parque Nacional Torres del Paine Chili

Reistips voor Parque Nacional Torres del Paine

Ga je naar Patagonië, dan mag je Parque Nacional Torres del Paine absoluut niet overslaan. Het is één van de belangrijkste nationale parken van Chili en tevens de grootste van het land. Wie op internet gaat zoeken naar afbeeldingen van Patagonië zal hoogstwaarschijnlijk enkele foto’s van Torres del Paine vinden. Veel reizigers noemen Torres del Paine het mooiste national park ter wereld.

Torres del Paine is lang een compleet ongerept gebied geweest. Pas in 1930 werd de volledige wildernis van het park in kaart gebracht. Het park zelf werd in 1959 opgericht als Parque Nacional de Turismo Lago Grey. De naam veranderde in 1970 en is een ode aan de bergtoppen van het gebied. Sinds 1978 werd het Parque Nacional Torres del Paine toegevoegd op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Het park kan gedurende het gehele jaar bezocht worden, alleen verschilt het weer per seizoen. De beste periode om het park te bezoeken zijn de zomermaanden november tot maart.Wie het gebied wil verkennen kan het beste een meerdaagse wandeling maken. De bekendste en meest populaire route is de W-Trek. De ‘W’ kan in een rustig tempo gelopen worden en je doet er ongeveer 4 tot 5 dagen over om deze route te wandelen. Er zijn ook langere routes zoals de Q-trek of O-trek. Reken bij deze wandelingen op zo’n 8 tot 11 dagen wandelen, dus deze zijn een stuk uitdagender. Je kunt tijdens deze wandelingen overnachten op de campings of refugio’s. Zorg er wel voor dat je ruim van te voren hebt gereserveerd.

Heb je geen zin om zo lang te wandelen? Er zijn ook meerdere day-hikes naar onder meer de Grey Glacier, Base of Towers of de Franse Vallei. Deze wandelingen kun je binnen een dag wandelen en ook zonder gids.

Het hoogtepunt van het park zijn de drie bergtoppen die bekend staan als Las Torres. Deze bergtoppen stijgen 2500 meter de boven de zeespiegel uit. Ze zijn 12 miljoen jaar geleden gevormd door magma dat door de aarde heen kwam. Even zo mooi is de Franse Vallei. Deze vallei wordt omringd door de Los Cuernos, een rotsformatie met besneeuwde bergtoppen. Een ander hoogtepunt is de Glacier Grey, een enorm ijsmassief. Wie één van de meerdaagse wandelingen maakt zal heel wat prachtige uitzichtpunten kunnen bewonderen, watervallen en gletsjers zien en een adembenemend mooi landschap.

Land

Chili

Verhalen over Parque Nacional Torres del Paine

Plan je reis naar Chili

  • Er gaan momenteel geen rechtstreeks vluchten naar Chili vanuit Nederland of België, je hebt altijd een tussenstop in bijvoorbeeld Madrid of São Paulo. De meeste van deze vluchten eindigen in de hoofdstad Santiago. Hier is het mogelijk om via binnenlandse vluchten naar andere bestemmingen te vliegen. Vliegen met KLM is een optie of kijk hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser of Van Verre Reizen.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
  • Koop bij bol.com een reisgids.

Boek een hotel bij Parque Nacional Torres del Paine

Booking.com

Boek vooraf een activiteit