Santiago - Chili
Santiago Chili

Reistips voor Santiago

De Chileense hoofdstad Santiago is de op vier na grootste stad van Latijn Amerika. Het is een echte wereldstad met ruim 5 miljoen inwoners. Wanneer je de voorsteden van Chili meetelt, woont maar liefst 40% van de Chilenen in of rondom Santiago! Een indrukwekkend percentage.

Santiago werd gesticht op 15 februari 1541 door de Spaanse Conquistador Pedro de Valdivia onder de naam Santiago de Nueva Extremadura. Valdivia koos voor deze locatie vanwege het klimaat en de hoogte. Omdat de stad op een hoogte van 540 meter ligt, kon de stad goed verdedigd worden. De Spnjaarden bouwden de eerste belangrijke bouwwerken zoals de kathedraal en de San Francisco kerk. De inheemse indianen die in het gebied leefden boden verzet tijdens een reeks van conflicten met de Spanjaarden. Er ontstond een oorlog in september 1541 die drie jaar zou duren. De Conquistadores kwamen in een lastige situatie terecht vanwege de aanslagen van de indianen, voedselgebrek en natuurrampen zoals aardbevingen en overstromingen. Maar ook de indianen hadden het zwaar. Er braken voor hen onbekende ziektes uit en ze vluchtten de oerwouden en bergen in. De Mapuches hielden lang stand tegenover de Spanjaarden, zelfs nog tot de 19e eeuw.

De roerige geschiedenis herhaalde zich ook in de 20e eeuw. Zo werd president Salvador Allende vermoord tijdens een staatsgreep van het leger van Augusto Pinochet, met de hulp van de Amerikanen. Pinochet kwam zelf aan de macht en regeerde tot 1990. Tijdens het bewind van Pinochet werden vele politieke gevangenen gemarteld en geëxecuteerd. In Santiago herinneren allerlei bouwwerken en monumenten aan deze trieste tijden. Maar niet alles onder Pinochet was slecht. Onder zijn leiding is Chili één van de modernste en het land met de snel groeiende economie geworden van Zuid-Amerika.

Tegenwoordig is Santiago de toegangspoort tot Chili met veel voorzieningen en interessante bezienswaardigheden. Het mooie centrum heeft enkele groene parken en je vindt er talloze restaurants, theaters, musea en cafés. Het centrum van de stad is compact en gemakkelijk te voet te verkennen. Voor bezienswaardigheden buiten het centrum werkt het metronetwerk uitstekend.

Land

Chili

Verhalen over Santiago

Plan je reis naar Chili

  • Er gaan momenteel geen rechtstreeks vluchten naar Chili vanuit Nederland of België, je hebt altijd een tussenstop in bijvoorbeeld Madrid of São Paulo. De meeste van deze vluchten eindigen in de hoofdstad Santiago. Hier is het mogelijk om via binnenlandse vluchten naar andere bestemmingen te vliegen. Vliegen met KLM is een optie of kijk hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser of Van Verre Reizen.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
  • Koop bij bol.com een reisgids.

Boek een hotel in Santiago

Booking.com

Boek vooraf een activiteit