Samburu Reservaat

Het Samburu Reservaat  is gelegen in het noordelijke deel van Kenia en grenst aan twee andere wildparken, namelijk de Buffalo Springs en Shaba National Park. Gezamenlijk hebben de drie parken een totale oppervlakte van 576 km2. Het Samburu Reservaat is met zijn 165 km2 de kleinste van de drie, maar het meest interessante park. Het dierenleven is in dit semi-woestijnachtige gebied alleen mogelijk door de permanente aanvoer van water in de Uaso Nyiro. Ook al kan de rivier in periodes van uitzonderlijke droogte op sommige plekken  droogvallen, er zijn altijd wel overgebleven poelen. Het landschap is droog, steenachtig met kleine heuvels bedekt met acacia bomen en andere kleinere dorre struiken.

Aan de oever is er dichte begroeiing van onder anderen diverse palmbomensoorten. Twee bergen zijn prominent in het gebied; de Koitogor en Ololokwe. De parken zijn bijzonder omdat heir vele diersoorten kunnen worden gespot die nergens anders in Kenia te zien zijn. Dieren die hier namelijk voorkomen zijn de Grevyzebra, de netgiraf, de Somalistruisvogel, de girafantilope en de Oost-Afrikaanse springbok. Er zijn daarnaast ook zo’n 400 soorten verschillende vogels geteld. Bij de kleinere drinkplaatsen zijn pluiviersoorten en duifachtigen te spotten, maar ook de dwergvlak en de vechtarend. Het Sambutu Reservaat wordt druk bezocht door kuddes olifanten. In het water baden krokodillen. Leeuwinnen zijn te zien in het reservaat, waar ze voornamelijk luieren aan de oevers van de Ewaso N’giro. Ook zijn er cheeta’s te spotten die op zoek zijn naar de impala. Het wild is met name geconcentreerd langs de rivier en in de gedeeltes waar het voornamelijk groen is.

Verhalen over Samburu Reservaat

Samburu Special 5 - Gerenoek

Dieren

Samburu Special 5

Veel mensen gaan op safari in Afrika om de Big 5 te spotten. De Big 5 bestaat uit de olifant, de neushoorn, de buffel, de leeuw en het luipaard. Misschien heb je ook al eens van de Little 5 gehoord,...

Plan je reis naar Kenia

Boek een hotel bij Samburu Reservaat

Booking.com

Boek vooraf een activiteit