Manyara National Park

De tropische oase van het Manyara National Park aan de voet van de Great Rift Valley is een prachtig gebied om te bezoeken wanneer je ook de Serengeti en de Ngorongoro krater bezoekt. Het ondiepe alkalische meer bevat een grote verscheidenheid aan waterleven. Omdat het meer veel schaaldieren en algen bevat vanwege het hoge zoutgehalte, zijn hier grote kolonies flamingo’s te zien.

Het park is rijk aan acacia’s en trekt een groot aantal giraffen, bavianen, groene en diadeemmeerkatten aan. De olifantenpopulatie is ook zeer hoog, maar het zijn er inmiddels stukken minder dan de tijd dat Ian Douglas-Hamilton hier de dieren bestudeerde voor het boek ‘Amon the Elephants’ in de jarenzeventig. Er is een grote verscheidenheid aan zoogdieren. Zo leven er ook gazellen, impala’s, buffels, gnoes, nijlpaarden, hyena’s en leeuwen. Vogelliefhebbers kunnen hun hart hier ophalen, want er leven meer dan 350 soorten vogels.

In de buurt van de rivier Ndala kunnen de zoogdieren, waaronder de leeuwen en olifanten het beste bekeken worden. Wanneer de rivier laag staat kunnen bij de warmwaterbronnen Maji Moto en Maji Moto Ndogo grote populaties flamingo’s gespot worden.

Het Manyara National Park is vlakbij Mto Wa Mbu gelegen. In dit dorpje kun je van alles kopen. Van groente en fruit, tot aan souvenirs en traditionele Swahili-kledij. In dit dorp worden ook fietstochten georganiseerd waarbij je naar het Manyara meer fietst.

Verhalen over Manyara National Park

Serengeti National Park - Tanzania

Reistips

De mooiste nationale parken van Tanzania

Tanzania is één van de meest afwisselende landen in Afrika. Het land bestaat uit prachtige wildparken, heeft de hoogste berg van het continent, tropische stranden en heeft afwisselende landschappen...

Plan je reis naar Tanzania

Boek een hotel bij Manyara National Park

Booking.com