Reistips voor Ngorongoro krater

De enorme krater van de Ngorongoro is één van de grootste slapende, droge en ongeschonden caldeira’s ter wereld. Men denkt dat de Ngorongoro miljoenen jaren geleden ongeveer even groot zou zijn geweest als de Kilimanjaro. Toen de vulkanische activiteiten voorbij waren, stortte de berg in en vormde het een krater van 610 meter diep en 260 km² groot. De verschillende landschappen en hoogtes en het wisselende klimaat hebben voor verschillende habitats gezorgd. Tot het ecosysteem van het park behoren enkele actieve vulkanen, waaronder de Oldonyo Lenga. Er zijn bergen, golvende vlakten, bossen, duingebieden bij meren en de Olduvaikloof.

De Ngorongoro krater wordt vaak het ‘Achtste Wereldwonder’ genoemd vanwege zijn verbazingwekkende natuur en de safari’s die er mogelijk zijn. Er leven hier meer dan 25.000 dieren van 115 verschillende soorten zoogdieren. Er bestaat een grote kans dat je hier de zwarte neushoorn kunt zien, maar er leven hier geen giraffes omdat er te weinig bomen zijn. Er leven ook 550 verschillende soorten vogels. Bij het Magadimeer in de krater kun je grote kolonie’s flamingo’s waarnemen. De roze kleuren van de flamingo’s steken fraai af tegenover de smaragdgroene achtergrond.

De plaatselijke bevolking, de Masai, leeft hier en hoedt hier hun vee; schapen, runderen en geiten. In het noordelijke en meer afgelegen deel van het Ngorongoro Conservation Area, liggen de Olmoti- en Empaaikrater, het Natronmeer en de Oldoinyo Lengai, wat ‘Berg van God’ betekent in het Masai.

Verhalen over Ngorongoro krater

Serengeti National Park - Tanzania

De mooiste nationale parken van Tanzania

Tanzania is één van de meest afwisselende landen in Afrika. Het land bestaat uit prachtige wildparken, heeft de hoogste berg van het continent, tropische stranden en heeft afwisselende landschappen...

Plan je reis naar Tanzania

Boek een hotel bij Ngorongoro krater

Booking.com

Boek vooraf een activiteit