Serengeti National Park - Tanzania
Serengeti National Park Tanzania

Reistips voor Serengeti National Park

In de Maasai-taal betekent het woord Serengeti ‘eindeloze vlaktes’. En dat is niet voor niets, want het Serengeti National Park is het grootste park van Tanzania met een grootte van meer dan 14.765km². Doordat de Serengeti op de hoogvlaktes ligt, is het laagste gebied 914 meter boven zeeniveau en het hoogste gebied 1829 meter. Het park is gelegen in het noorden van Tanzania en ook een stuk in het zuiden van Kenia.

Het gebied wordt gezien als het laatste groot-wildreservaat. Het is het thuis van meer dan 35 soorten zoogdieren, waaronder de leeuw, jachtluipaard, luipaard, olifant, giraf, hyena, nijlpaard, buffel, neushoorn, baviaan en antilope. Daarnaast zijn er meer dan 500 vogelsoorten te vinden, meer dan waar dan ook ter wereld. Door de spaarzame vegetatie is het een ideaal park om wild te zien. Dit is de voornaamste reden waarom het Serengeti National Park vele bezoekers trekt over de gehele wereld. Hier is ook de jaarlijkse migratie te zien die overheerst wordt door gnoes, gazelle’s en zebra’s die zich elk met verschillende grassoorten voeden.  Zij worden gevolgd door troepen leeuwen, hyena’s en jakhalzen. De grote kuddes zijn in het hele ecosysteem voortdurend in beweging, maar de aanblik is het indrukwekkendst in droge seizoen rond mei en juni, wanneer miljoenen dieren massaal op zoek zijn naar water en voedsel. Deze migratie  over een afstand van ruim 800 kilometer is een van de hoofdattracties van het park. Het zien van de miljoenen dieren die in een georganiseerde chaos over de vlakten stromen is een onvergetelijke gebeurtenis. De terugtocht is, afhankelijk van het weer, meestal rond december.

In de Serengeti bevindt zich ook de archeologisch belangrijke Olduvaikloof waar enkele van de oudst bekende menselijke fossielen zijn aangetroffen.

De Serengeti is sinds 1981 toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het grenst ook aan het beschermde gebied van de Ngorongoro, dat in 1979 reeds tot Werelderfgoed is verklaard.

Verhalen over Serengeti National Park

Serengeti National Park - Tanzania

De mooiste nationale parken van Tanzania

Tanzania is één van de meest afwisselende landen in Afrika. Het land bestaat uit prachtige wildparken, heeft de hoogste berg van het continent, tropische stranden en heeft afwisselende landschappen...

Plan je reis naar Tanzania

  • TUI biedt vanuit Nederland rechtstreekse vluchten naar Tanzania aan. Je landt in dit geval op Zanzibar. Met KLM en Kenya Airways kun je via een tussenstop ook vliegen op Dar es Salaam of Kilimanjaro. Klik hier voor de goedkoopste vliegtickets naar Tanzania.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
  • Koop bij bol.com een reisgids.

Boek een hotel bij Serengeti National Park

Booking.com

Boek vooraf een activiteit