Dambulla - Sri Lanka
Dambulla Sri Lanka

Reistips voor Dambulla

Dambulla is een kleine plaats niet ver van Sigiriya en Kandy. Deze plek is met name bekend vanwege de Gouden Tempel, welke op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat sinds 1991. Dit complex staat bekend als het grootste en best bewaarde tempelcomplex van Sri Lanka. De omgeving werd al bewoond sinds de 3e eeuw voor Christus. Toen de Tamils de hoofdstad Anuradhapura bezetten, vluchtte koning Valagam Bahu naar de grotten van Dambulla. Vanuit deze grotten wist hij in 103 voor Christus de hoofdstad weer te heroveren. Als dankbaarheid liet hij de grotten ombouwen tot tempels.

Een ander bekende attractie van dit plaatsje is het Rangiri Dambulla International Stadium waar nationale sport cricket wordt beoefend. Het stadion was al in 167 dagen gebouwd. In de omgeving ontplooit zich een tropisch landschap met allerlei plantages. Zo zijn er veel palm- en bananenbomen te zien. Ook pepers, koffiebonen en theebladeren groeien hier.

Verhalen over Dambulla

Plan je reis naar Sri Lanka

  • Vanaf Amsterdam gaan er rechtstreekse vluchten naar Colombo, maar er zijn ook vluchten met 1 tussenstop. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
  • Koop bij bol.com een reisgids.

Boek een hotel in Dambulla

Booking.com

Boek vooraf een activiteit