Dubai - Dubai Creek
Dubai Verenigde Arabische Emiraten

Reistips voor Dubai

Bij Dubai denk je al snel aan de hypermoderne en torenhoge gebouwen. Dankzij de waanzinnige architectuur is dit emiraat wereldberoemd geworden. Er is een overvloed aan luxe hotels, spa’s en restaurants. Omdat dit de zaken zijn die vaak worden getoond, denken veel mensen dat Dubai alleen voor rijke mensen is. Natuurlijk, Dubai is niet goedkoop. Maar tegenwoordig kun je ook voor schappelijke prijzen hierheen reizen. Zeker in de koudere wintermaanden is Dubai een populaire bestemming, want de temperaturen liggen hier zelden lager dan 20 graden Celsius. Dubai is niet alleen luxe en hoge wolkenkrabbers. De stad en het emiraat heeft veel meer te bieden. Dubai is een mix van culturen en nationaliteiten en iedereen is super gastvriendelijk. Daarnaast kun je genieten van ongelooflijk lekker eten en ook voor natuur- en outdoorliefhebbers is er genoeg te doen.

Geschiedenis

In de afgelopen decennia is Dubai uitgegroeid tot één van de meest moderne steden ter wereld. Uiteraard zag Dubai er vroeger totaal anders uit. Ooit was dit gebied zelfs een mangrovemoeras, maar deze droogde rond 3000 voor Christus op. Nomaden zouden zich hier hebben gevestigd en een bloeiende dadelpalmplantage hebben aangelegd. Rond de 15e eeuw werd Dubai een belangrijke handelspost op de handelsroute tussen Europa en India. Men was destijds vooral afhankelijk van de visserij, parelduiken, het bouwen van boten en accommodatie bieden aan de reizende handelaren. Mensen gingen zich langzaam vestigen in de buurt van de Dubai Creek. Met dank aan de handel kon de stad zich steeds verder ontwikkelen. Toen er ook nog eens olie werd gevonden in 1966, groeide de stad in een razend tempo. Omdat de olie niet oneindig was, besloot men zich vooral in te zetten op toerisme en handel. Zo ontstond de huidige toeristische bestemming die alsmaar verder lijkt te groeien.

Hoogtepunten van Dubai

Er valt ongelooflijk veel te zien in Dubai. Alleen al de moderne architectuur is indrukwekkend. Alles moet groter, luxer, moderner en het ene na het andere record wordt verbroken. Symbool van de stad is de Burj Khalifa. Met 828 meter is dit het hoogste gebouw ter wereld. De Burj Al Arab is het enige zevensterren hotel ter wereld, de Dubai Mall is het grootste winkelcentrum ter wereld en verder heeft Dubai het grootste reuzenrad, grootste overdekte aquaria en de grootste fotolijst ter wereld. Palm Jumeirah is een kunstmatig aangelegd eiland in de vorm van een palmboom. Dit eiland werd aangelegd om de kustlijn te verlengen. Inmiddels zijn er nog twee kunstmatige palmeilanden aangelegd. Met name rondom Palm Jumeirah, Dubai Marina en Downtown kun je genieten van alle glitter & glamour dat Dubai te bieden heeft. Maar er is ook nog steeds een authentieke zijde. Rondom de Dubai Creek vind je een aantal historische wijken zoals Al Fahidi en Deira. Hier kun je nog ervaren hoe deze wereldstad er ooit uit moet hebben gezien. Maar Dubai is niet alleen een stad, het is één van de emiraten van de Verenigde Arabische Emiraten. De woestijn speelt nog altijd een belangrijke rol in het toerisme. Veel mensen boeken hier een woestijnsafari. En je kunt je woestijnervaring nog unieker te maken door te overnachten in de woestijn. Of bezoek het landschap rondom het Hajer-gebergte. Dubai is dus zeker niet alleen maar hoogbouw en luxe.

Verhalen over Dubai

Dubai - Dubai Desert Conservation Reserve

Natuur en outdoor in Dubai

Dubai is een van de meest kosmopolitische steden ter wereld. Alles is hier mogelijk, zeggen ze. En dat is in de recent ontwikkelde wijken goed te zien. Het ene na het andere record wordt verbroken:...

7 hotspots in Dubai - Dubai Creek

7 hotspots in Dubai

Dubai is zo indrukwekkend dat je eigenlijk niet weet wat je allemaal gezien moet hebben. Vandaar ook deze opsomming van 7 hotspots in Dubai die je absoluut niet mag...

Overnachten in Dubai

Dubai staat vooral bekend om de luxe hotels met een hoog prijskaartje die zelfs kunnen oplopen tot meer dan €1500 per nacht.. Er is een enorm aanbod aan 5-sterrenhotels en er is zelfs een 7-sterren hotel! De duurdere hotels vind je vooral bij het strand in de wijken Dubai Marina, Downtown en op het Palm Jumeirah eiland. Gelukkig zijn er ook voldoende betaalbare hotels te vinden. Het is dus echt mogelijk om voor minder dan €75,- per nacht te overnachten in Dubai. Hiervoor moet je voornamelijk zoeken naar accommodaties in de wijken Deira en Bur Dubai.  Wil je toch eens in een luxe hotel overnachten? Soms zijn er aanbiedingen met tientallen procenten korting op de duurdere accommodaties.

Bekijk meer hotels
Booking.com

Plan je reis naar Dubai

  • Vanuit Amsterdam, Düsseldorf en Brussel gaan er rechtstreekse vluchten naar Dubai. Koop je ticket rechtstreeks bij KLM of ga op zoek naar de goedkoopste vliegtickets
  • Er is een ruim aanbod aan accommodaties, van luxe tot goedkope hotels. Afhankelijk van je reisdoel en budget kun je bepalen waar je wil overnachten. Zoek je hotelkamer op booking.com of kijk voor alternatieven op Trivago.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com of Tiqets.com.
  • Boek een pakketreis naar Dubai bij Djoser.
  • Koop bij bol.com een reisgids.
  • Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de website van Visit Dubai.

Boek vooraf een activiteit