Beste kampeer locaties van Europa voor aankomende zomer - Noorwegen
Blog
Gastartikel

Beste kampeer locaties van Europa voor aankomende zomer

De zon begint weer te schijnen, bijna overal zijn de corona maatregelen er weer van af. We mogen weer de hort op! Dit betekent dat we weer een lijst maken van de beste en mooiste kampeer locaties in Europa, van deze zomer. Van de Noorse meren, door Franse wijngaarden naar de Portugese kust. Waar ga jij heen deze zomer?

Beste kampeer locaties van Europa voor aankomende zomer - Noorwegen
Kamperen in Noorwegen - Bron: Vidar Nordli-Mathisen via Unsplash

Unkervatnet, Ørnes, Noorwegen – Beste plek voor kamperen tussen de meren

Unkervatnet is een van de vele meren die Noorwegen heeft.  Maar Unkervatnet is toch een bijzonder prachtig en afgelegen meer, in de provincie Nordland. Dit ligt ongeveer halverwege het lange Noorwegen. Rondom het meer zijn er twee populaire kampeer plekken, Ørnes in het oosten en Tjolmen in het noorden, waar Ørnes onze voorkeur heeft. Op deze plek kan je genieten van het buitenleven en een worden met de natuur. Verder kan je er verschillende activiteiten doen, zoals rafting, zwemmen, kanoën en wandelen.

Beste kampeer locaties van Europa voor aankomende zomer - Frankrijk
Het middeleeuwse dorpje Rocamadour - Bron: Jacques Dillies via Unsplash

Château de Lacomté Country Club, Lot en de Dordogne Valley, France – beste rustgevende camping alleen voor volwassenen

Heb je geen zin in rennende en schreeuwende kinderen, dan is dit iets voor jou. Liggend in een van de meest pittoreske gebiedjes in Frankrijk, 12 kilometer ten zuiden van het middeleeuwse dorpje Rocamadour, vind je het Château de Lacomté Country Club. Hier kan je verblijven in een van de 88 volledig uitgeruste kamers, rustieke blokhutten of u kunt er voor kiezen om zelf een (sta)caravan te brengen. Je kan hier genieten van als je houdt van wilde dieren, vogel spotten, natuur of astrologie. De plek is zo afgelegen dat je geen last hebt van lucht-, geluid- of lichtvervuiling. Veruit een van de meest prachtige en rustgevende campings van Europa.

Beste kampeer locaties van Europa voor aankomende zomer - Portugal
De Douro Vallei in Portugal - Bron: Rach Sam via Unsplash

Wild kamperen in Douro Valley, Portugal – het beste voor de vrije mensen onder ons

Portugal is naar onze mening een van de meest ondergewaardeerde wijnlanden van Europa, en misschien wel de wereld. In de Douro vallei kan je naast eindeloos veel wijngaarden ook veel meer prachtige, uitgestrekte natuur vinden. Hier wordt wildkamperen getolereerd, dit betekent volledige vrijheid voor mensen. Geniet van de wijn en de natuur, en probeer de plekken Pinhão en São João da Pesqueira te bezoeken voor de ultieme ervaring.

Ben je nu helemaal wild geworden voor wildkamperen, maar heb je geen eigen camper of caravan? Geen probleem. Je kan gemakkelijk geld lenen voor een caravan, zodat je je naast natuur vrijheid, ook financiële vrijheid voelt. Dit kan je namelijk financieren door middel van een persoonlijke lening. Je hebt dan het geld direct op je rekening, tegen een vaste lage rente vanaf 3,45%. Dus laat je niet tegenhouden en ga er deze zomer op uit!

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen.