Blog

Reizen & Reistips maakt gebruik van affiliate en/of gesponsorde links. Door gebruik te maken van deze links, kunnen jullie Reizen & Reistips supporten zonder extra kosten.

Een goed onderhouden accu zorgt voor een ontspannen reis

Alle koffers zijn ingepakt, de auto zit vol: tijd om op vakantie te gaan! Bij het starten van de auto blijkt de accu leeg te zijn, waardoor de reis noodgedwongen moet worden uitgesteld. Het is voor veel vakantiegangers een grote nachtmerrie. Reden genoeg om de accu nog voor vertrek te laten controleren. Waar nodig kun je de accu voor vertrek (laten) vervangen. Niet alleen bij een reis met de auto is het verstandig om de accu te laten controleren. Ook een nieuwe motorfiets accu kan noodzakelijk zijn, als je voornemens bent met de motor op reis te gaan. 

Tip: je kunt losse onderdelen voor je auto, zoals een accu, heel eenvoudig online bestellen. Er zijn verschillende websites waarop deze onderdelen tegen een scherpe prijs worden aangeboden. Ook vind je op internet handige video’s, waarin wordt uitgelegd hoe je een accu zelf vervangt voor vertrek naar je vakantiebestemming.

Controleer en vervang eventueel je accu voordat je op reis gaat

Levensduur van een accu beperkt

De gemiddelde levensduur van een auto accu ligt rond de zeven jaar. Het is enigszins afhankelijk van de kwaliteit van de auto accu, wanneer een nieuwe auto accu kopen aan te raden is. Naast de kwaliteit van de accu speelt ook het gebruik hiervan mee. Zou je de auto voornamelijk voor korte stukken gebruiken, dan zal de accu minder lang meegaan dan wanneer je veelal lange afstanden rijdt. Zonder goed functionerende accu kun je niet. De accu zorgt voor het starten van de motor in je auto of motorfiets. Daarbij voorziet de accu verschillende onderdelen, waaronder de lampen en ruitenwissers, van energie tijdens de rit naar je vakantiebestemming.

Kosten Georgië - Auto huren in Georgië
Veel mensen kiezen er nog altijd voor om met de auto of motor op reis te gaan

Vakantie met de auto of motor nog altijd populair

Nog altijd kiest een groot aantal gezinnen voor een vakantie met de auto of motor. Een groot voordeel hiervan is dat je veel meer spullen mee kunt nemen, dan bij een reis met het vliegtuig. Vaak zit je bij een vlucht al snel vast aan het huren van een vakantiehuis, appartement of studio. Daar waar je in de auto of achterop de motor voldoende ruimte hebt voor een tent, je eigen kookstel en een elektrische koelbox.

Tip: laat niet alleen de auto nakijken voor vertrek. Kijk ook nog eens naar de verzekeringen die je afgesloten hebt. Dekt de WA-autoverzekering schade en pechhulp in het buitenland? Loont het om een (doorlopende) reisverzekering af te sluiten? Je wilt voorkomen dat er bij thuiskomst van je reis een forse rekening op de deurmat ligt.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen.

Reizen & Reistips maakt gebruik van affiliate en/of gesponsorde links. Door gebruik te maken van deze links, kunnen jullie Reizen & Reistips supporten zonder extra kosten.