Grotte La Merveilleuse

In 1904 werd de Grotte La Merveilleuse per toeval ontdekt. Tijdens het aanleggen van een spoorlijn ontdekten werknemers een gat in de grond. Zo vonden ze de grot en de ondergrondse rivier. De grot heeft een lengte van 850 meter en bevat enkele ‘kamers’. 650 meter van het totaal is toegankelijk voor het publiek.

De grotten worden beschouwd als één van de mooiste grotten van België. De grot heeft vele prachtige stalagmieten en stalactieten en daarnaast ook bijzondere heldere watervallen. In de winter worden de grotten bewoond door honderden vleermuizen. Onderzoek wees uit dat hier maar liefst 50 verschillende soorten vleermuizen leefden. In de ‘Grote Kamer’ zijn de meeste vleermuizen te vinden. Bizar is ook de formatie van een stalactiet en stalagmiet in deze ruimte die elkaar niet raken. Door de wind groeit de stalactiet om de stalagmiet heen wat een bijzondere verschijnsel is.

Samen met een gids, die naast Frans ook Nederlands en Engels spreekt, kun je de grot bezoeken. Een rondleiding duurt ongeveer 50 minuten. De grotten zijn het gehele jaar van 10.00 tot 17.00 geopend.

Boek een hotel in Dinant

Booking.com