Maison Leffe

Bierliefhebber? Bezoek dan eens het hotel La Merveilleuse. Sinds 2012 heeft het hotel hier de deuren geopend van Maison Leffe. Hier kunnen bezoekers zich verdiepen in de oorsprong van het unieke abdijbier Leffe.

Leffe is één van de oudste Belgische abdijbieren en het staat bekend om zijn authenticiteit. De abdij van Leffe werd opgericht door de Norbertijnenorde en in gelegen net buiten Dinant. In de kapel van het voormalige klooster, waarin Maison Dinant in gevestigd is, wordt het verhaal verteld van de oorsprong van Leffe en de geschiedenis die het bier en de abdij rijk is. Het verhaal van deze geschiedenis wordt aan de hand van interactieve belevingen verteld in chronologische volgorde. Alvorens bezoekers het museum betreden, volgt eerst een introductie film. Daarna kunnen de bezoekers via interactieve touchscreens meer ontdekken over de geschiedenis. Via beelden en oude voorwerpen kun je meer te weten komen. Ook kun je de smaken en ingrediënten van de Leffe bieren ontdekken en welke gerechten het beste bij welk bier passen. De ontdekking van het verhaal kun je in je eigen tempo doen.

Nadat het museum is bezocht volgt nog een degustatie, waarin je drie kleine proefglaasjes van Leffe of een flesje naar eigen keuze kunt proeven. Deze kunnen genuttigd worden in de hotelbar. Het bezoek aan het museum en de proeverij kost per persoon 7 Euro. Na afloop ontvang je ook nog een klein presentje.

Plan je reis naar België

  • België is dichtbij. Binnen een aantal uur kun je vanuit Nederland al in het zuiden van het land zijn. Vliegen is omslachtig en alleen mogelijk tussen Amsterdam en Brussel.
  • Heb je geen auto, of wil je de auto thuis laten staan? Dan kun je ervoor kiezen om de (Flix)bus te pakken.
  • Het spoornetwerk van België sluit prima aan op het Nederlandse spoornetwerk. Treinkaartjes kun je kopen via NS International.
  • Op zoek naar accommodaties om te verblijven. Neem een kijkje op booking.com. Of kijk voor alternatieven op Trivago of Natuurhuisje.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars, EasyTerra of Rentalcars.com.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
  • Koop bij bol.com een reisgids.
  • Meer informatie nodig? Kijk op de websites van Vlaanderen en Wallonië.

Boek een hotel in Dinant

Booking.com