Madeira - Portugal
Madeira Portugal

Reistips voor Madeira

Het Portugese eiland Madeira staat bekend als het bloemeneiland en een bestemming voor bejaarden. Natuurlijk, er zijn ook oudere mensen die hier genieten van de rust en de prachtige bloemen, maar Madeira verdient beter. De natuur en het landschap is groen, bomvol met exotische en kleurrijke bloemen en daarbij is het een plek waar het door een subtropisch klimaat altijd lente lijkt te zijn. Met een huurauto kun je een dagtrip maken langs de kust waar nog de oude wegen van het eiland lopen. Als je van wandelen houdt ben je hier sowieso aan het juiste adres. Het uitgestrekte netwerk van levadas zijn zeer kenmerkend voor Madeira. Dit zijn oude waterkanalen waarbij het water van het natte noorden naar het droge zuiden worden geleid. De levadas lopen door tunnels, bossen, steile afgronden, akkers en boomgaarden en bieden de wandelaars de mogelijkheid om de meest afgelegen plekken te ontdekken.

Het eiland is miljoenen jaren geleden ontstaan door vulkanische uitbarstingen vanaf de Atlantische zeebodem. Vele lagen lava bereikten het zeeoppervlak en vormden zo het archipel. In 1351 verscheen het eiland voor het eerste op de kaart. Wie de ontdekker was, is niet bekend. De onbewoonde status bleef gehandhaafd tot 1418. De Portugees João Gonçalves Zarco werd samen met zijn kompanen naar het eiland gestuurd om voor de Portugese kroon opgeëist te worden. De Portugezen zagen het eiland als een goede basis voor hun doorreizen naar Afrika en er werd suikerriet verbouwd. In 1425 stichtten de Portugezen de stad Funchal en werden de eerste levadakanalen gemaakt. Door het zachte klimaat, de heerlijke Madeira-wijn en de kleurrijke bloemen werd het eiland een populaire bestemming voor de Britten. Bekende schrijvers, dichters, politici en zakenlui brachten hier hun wintermaanden door.

Halverwege de twintigste eeuw werd Madeira een populaire vakantiebestemming, mede dankzij de lijndienst tussen Engeland en het eiland. Nog altijd weten toeristen het eiland tet vinden. Niet alleen voor rust in één van de vele luxe hotels, maar ook voor avonturiers en wandelaars die de prachtige natuur willen bewonderen. Ontdek op deze pagina de bezienswaardigheden en de locaties die je zou kunnen bezoeken tijdens een bezoek aan dit Portugese eiland.

Verhalen over Madeira

Boek een hotel bij Madeira

Booking.com

Boek vooraf een activiteit