Valencia Spanje

Reistips voor Valencia

Valencia is een industriestad en de op twee na grootste stad van Spanje. Het is gelegen aan de oostelijke kust van Spanje en een zeer populaire bestemming geworden voor een stedentrip. Dit is te danken aan het feit dat Valencia goed bereikbaar is per vliegtuig.De stad heeft een fraaie historische binnenstad, fijne stranden en bijzondere bouwwerken.

In het jaar 138 voor Christus werd Valencia gesticht, maar niet veel later weer verwoest door een strijd tussen Pompeius en Quintus Sertorius. De stad werd opnieuw opgebouwd, maar werd in 711 verover door de Moren. Deze verovering verliep vreedzaam en de stad wist behoorlijk te groeien.  In de 13e eeuw werd Valencia weer terugveroverd door Jacobus I van Aragon. Valencia werd daarna een van de grootste steden aan de Middellandse Zee en een grote invloed op Spanje. Kooplui uit de stad zorgden ervoor dat koningin Isabella de historische reis van Christoffel Columbus in 1492 steunde. De 15e eeuw stond bekend als de ‘Gouden Eeuw van Valencia’. De stad groeide in deze periode zowel economisch als cultureel.

Tegenwoordig klopt het hart van de oude stad nog steeds en toont het veel van het originele karakter rond het oude stadsplein, Plaza de la Reina. Typerend voor de stad is de gotische kathedraal uit de 15e eeuw. Bezoekers kunnen hier de top beklimmen voor het beste uitzicht op de stad. Er zijn mooie kerken te bewonderen, waarvan de Lonja de la Seda op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. De sfeervolle straatjes herbergen veel oude gebouwen en barsten van het leven.

Ook buiten de oude stadsmuren is Valencia aantrekkelijk. Hier is moderne architectuur te zien. Het opvallende Centrum voor Kunsten en Wetenschappen springt in het oog. Het werd ontworpen door de plaatselijke architect Santiago Calatrava. Miljoenen bezoekers komen hier jaarlijks naartoe.

Valencia is uitermate geschikt voor een zon-zee-strandvakantie, want de stad heeft enkele fraaie stranden. En wanneer je de stad bezoekt, probeer dan zeker eens het lokale gerecht: paella.

Boek een hotel in Valencia

Booking.com

Boek vooraf een activiteit