Londen voor het eerst bezoeken - Telefooncel
Blog

Reizen & Reistips maakt gebruik van affiliate en/of gesponsorde links. Door gebruik te maken van deze links, kunnen jullie Reizen & Reistips supporten zonder extra kosten.

Londen voor het eerst bezoeken: wat kan wel en wat kan niet?

Een weekendtrip Londen kan een leuk zijn, maar hou toch beter enkele zaken in gedachten te houden om je reis comfortabel en plezierig te laten verlopen. Ook al ben je gewoon om te reizen, Londen heeft zo zijn eigen gewoonten en regels die je beter kent. Je zult als toerist beter aanvaard worden en een betere ervaring hebben.

De voorbereiding en planning

Begin met het plannen van je weekendtrip Londen ruim van tevoren. Ook al is het een korte vakantie, je kunt ook kiezen voor een pakketreis Londen. Dan is je hele trip netjes vooraf geregeld. Transport, verblijf, en zelfs excursies staan netjes voor je uitgestippeld.

Maar misschien kies je wel voor een goedkope reis. Londen is ook hier een geschikte bestemming voor. Maar boek dan je transport, accommodatie en eventuele tickets voor bezienswaardigheden op tijd om teleurstellingen te voorkomen. Maak vooraf een reisschema met de plaatsen die je wilt bezoeken en de activiteiten die je wilt doen.

In Londen kun je betalen met Britse Ponden. Zorg ervoor dat je genoeg lokale valuta hebt voor kleine aankopen. Creditcards worden over het algemeen geaccepteerd, maar het is handig om ook wat contant geld bij je te hebben. Op veel plaatsen worden ook euro’s aanvaard. Maar besef wel dat die niet aan de beste tarieven uitgewisseld worden. Iets kopen in euro, zal ongetwijfeld veel duurder zijn dan in ponden.

Londen voor het eerst bezoeken - Telefooncel
Ga je voor het eerst naar Londen? Hieronder enkele handige tips - Bron: Jack Finnigan via Unsplash

Aangekomen in Londen

Het openbaar vervoer is een handige manier om Londen te verkennen. De “Tube” (metro), bussen en treinen verbinden de stad goed. Koop een Oyster Card of gebruik contactloze betalingen om te profiteren van lagere tarieven en probleemloos reizen. Die Oyster Card is een oplaadbare kaart waarmee je bij het openbaar vervoer je ritten contactloos kunt betalen. Je kunt de kaart aankopen in de automaten aan de stations. Maar je kunt die ook vooraf aankopen via het internet.

Londen heeft zich ingespannen voor milieuvriendelijke initiatieven. Gebruik daarom het openbaar vervoer om je ecologische voetafdruk te verkleinen en vermijd plastic wegwerpproducten.

Kies een accommodatie die past bij je budget en behoeften. Londen heeft een aanbod aan slaapplaatsen, van luxe hotels tot budgethostels en appartementen. Zorg ervoor dat je accommodatie in de buurt van openbaar vervoer of bezienswaardigheden ligt.

Het weer in Londen kan onvoorspelbaar zijn. Bereid je voor op verschillende weersomstandigheden door lichte lagen te dragen die je kunt aanpassen. Neem zeker een paraplu en comfortabele wandelschoenen mee.

Wifi is vaak beschikbaar in hotels, restaurants en openbare ruimtes. Overweeg om een lokale simkaart te kopen of een internationaal dataplan te activeren om in contact te blijven tijdens je reis. Weet ook dat de tijd in Londen verschilt met die in Nederland. Tijdens de zomermaanden loopt de Londense tijd een uur achter op die in Nederland.

Respecteer de lokale wetten en regels. Bijvoorbeeld, roken is verboden in openbare gebouwen en bepaalde openbare ruimtes. Militaire gebieden en sommige overheidsgebouwen fotograferen is niet toegestaan. Londen is over het algemeen een veilige stad voor toeristen. Maar net als in alle wereldsteden is het verstandig om alert te blijven. Vooral in de metro en drukke toeristische gebieden. Houd je waardevolle spullen veilig en wees bewust van je omgeving.

Londen voor het eerst bezoeken - Bus
Maak gebruik van het openbaar vervoer - Bron: Suzi Kim via Unsplash

Tijdens je bezoek

Londen is een diverse stad met een rijke geschiedenis en verschillende culturen. Toon respect voor lokale gebruiken en gewoonten, en wees bewust van je gedrag in openbare ruimtes, bij religieuze sites en in drukke gebieden.

In restaurants en bars is het gebruikelijk om ongeveer 10-15% fooi te geven als de service niet al in de rekening is inbegrepen. Ook bij taxichauffeurs en hotelpersoneel wordt een kleine fooi op prijs gesteld.

Je bent er klaar voor

Tijdens een vakantie Londen bezoeken, biedt zoveel bezienswaardigheden dat je die nooit allemaal op een bezoek kunt doen. Plan daarom je dagen zorgvuldig, zeker om bij je eerste bezoek de hoogtepunten te kunnen zien. Maar neem ook zeker de tijd om te ontspannen en de lokale sfeer op te snuiven. Het bezoek aan een Engelse pub is daarvoor een perfecte mogelijkheid. Je kunt er niet alleen een echte Engelse ‘pint’ drinken, je kunt er meestal ook lekker eten.

Londen voor het eerst bezoeken - Big Ben
Bezoek zeker de hoogtepunten als je voor het eerst in Londen bent - Bron: Ugur Akdemir via Unsplash

Reizen & Reistips maakt gebruik van affiliate en/of gesponsorde links. Door gebruik te maken van deze links, kunnen jullie Reizen & Reistips supporten zonder extra kosten.