Wandelen in Limburg/Duitsland - Schwalmbruch
Nederland

Reizen & Reistips maakt gebruik van affiliate en/of gesponsorde links. Door gebruik te maken van deze links, kunnen jullie Reizen & Reistips supporten zonder extra kosten.

De mooiste wandelroutes in Limburg: Heuvels en Historie

Nederland heeft vele schitterende plekken waar je tijdens een wandelvakantie langs kan gaan. Denk aan landschappen en pittoreske dorpjes. Een tip voor de mooiste wandelvakantie Nederland: Ga naar Limburg! Hier vind je wandelvakanties die nergens anders in Nederland zijn. Je vindt hier onder andere historische kastelen, charmante vakwerkhuisjes en schitterende panorama’s. De volgende drie routes zijn voor de echte natuur liefhebbers en wandelaars, echte aanraders:

1. Wandelvakantie Krijtlandpad

Duur: 6 dagen
Lengte: 85 km
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Het Krijtlandpad neemt je mee door het schitterende Limburgse heuvelland. Begin in de historische stad Maastricht en wandel naar de charmante dorpjes van het Krijtland. Je ontdekt de prachtige natuur van de Limburgse mergelgroeven en de typische Limburgse heuvels rondom Maastricht. Het Krijtlandpad leidt je langs uitzichten, zoals het uitzicht over het Maasdal vanaf de Sint-Pietersberg en de kleurrijke natuur van de Krijtlandheuvels. Onderweg passeer je sfeervolle dorpjes zoals Valkenburg, waar je de imposante kasteelruïne en de bekende mergelgrotten kunt verkennen.

Een terugblik op reisjaar 2019 - Nationaal Park Maasduinen

2. Wandelvakantie Epen

Duur: 4 dagen
Lengte: 50 km
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

De Wandelvakantie Epen is een heerlijke ontdekkingsreis door het mooiste gedeelte van Zuid-Limburg. Start in het pittoreske dorpje Epen, omringd door de groene heuvels van het Geuldal. De route voert je door weilanden, langs boerderijen en je komt de meanderende Geul tegen. Je wandelt naar de charmante dorpjes Mechelen en Gulpen, waar je kunt genieten van lokale lekkernijen en het historische karakter van de dorpen kunt bewonderen. De hoogtepunten zullen de watermolens en het weidse uitzicht vanaf de Gulperberg zijn, een uitzicht dat je in Nederland niet snel zult tegenkomen.

3. Wandelvakantie Pieterpad 6: Van Roermond naar Maastricht

Duur: 7 dagen
Lengte: 110 km
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

De Pieterpad 6: Van Roermond naar Maastricht is een van de mooiste etappes van het beroemde Pieterpad. Deze route neemt je mee door het afwisselende landschap van Zuid-Limburg, van de stad Roermond (bekend van de shopping-outlet) naar de bruisende stad Maastricht. Je wandelt door heuvels, langs dorpjes en door uitgestrekte natuurgebieden. Beleef de charme van de Maasplassen, ontdek de natuur van de Roerstreek en geniet van het gezellige centrum Maastricht. Onderweg kom je langs prachtige natuurgebieden zoals de Maasvallei en het natuurgebied van de Sint-Pietersberg.

Wandelen in Limburg/Duitsland - Schwalmbruch

Waarom kiezen voor Zuid-Limburg?

Zuid-Limburg biedt een unieke combinatie van unieke Nederlandse natuur en rijke historie. Deze wandelvakanties laten je het beste van Limburg ontdekken, met zorgvuldig uitgekozen paden die je langs de mooiste plekken voeren. Of je nu kiest voor de rustige Maasvallei of de uitdagende Eifel en Ardennen, elke route biedt een onvergetelijke ervaring.

Reizen & Reistips maakt gebruik van affiliate en/of gesponsorde links. Door gebruik te maken van deze links, kunnen jullie Reizen & Reistips supporten zonder extra kosten.