Reistips voor Parque Nacional Volcán Irazú

54 kilometer van San José is het Parque Nacional Volcán Irazú gelegen. Het park heeft een oppervlakte van ruim 2300 hectare en het hoogste punt is 3432 meter. Hoogtepunt van het park  is de Volcán Irazú.

De omgeving is veelal woestenij. Weinig planten kunnen hier groeien vanwege de constante erupties van as en het zuurgehalte van de bodem. Wilde dieren zijn hier schaars. Er leven coyotes, gordeldieren, stekelvarkens, wilde konijnen en wilde katten, maar de kans dat je deze dieren ziet is uiterst klein. Grote kans dat de neusbeer en wasbeer wel wordt waargenomen, zeker bij de parkeerplaats bij het platform naar de vulkaan. Ook vogels als de roetlijster en vulkaanjunco’s kunnen hier worden gespot.

Het klimaat van de omgeving is vochtig te noemen. Tijdens het regenseizoen is het hier koud. Vanwege de hoogte is de top van de vulkaan vaak in nevelen gehuld. Omdat de wolkengrens lager ligt, baadt de top meestal in het zonlicht. Hoe vroeger je het park bezoekt, des te beter en helderder het uitzicht.

Doen en zien

Verhalen over Parque Nacional Volcán Irazú

Plan je reis naar Costa Rica

Boek een hotel bij Parque Nacional Volcán Irazú

Booking.com