Cancún - Mexico
Cancún Mexico

Reistips voor Cancún

De grootste badplaats op het schiereiland Yucatan is Cancún. De stad ligt ten oosten van het schiereiland aan de Caribische Zee. Cancún bestaat uit twee gedeeltes, een zone voor hotels en een zone waar de lokale bevolking woont. De hotelzone staat bomvol luxe hotels.

Tot 1950 was Cancún nog een klein plaatsje op een eiland. Hier waren enkele Maya-ruïnes te vinden en er was visserij. De Mexicaanse regering en investeerders wilden hier een toeristenoord gaan bouwen. Door middel van een dam wilde men het eiland verbinden met het vasteland en er werd een internationale luchthaven aangelegd. Er werd een kilometerslange toeristenplaats aangelegd die bekend staat als Zona Hoteleria. Hotels, boulevards en winkels wisselen elkaar af. Toerisme begon in de jaren ’60 te groeien en zo groeide een klein dorpje uit tot een populaire toeristenoord met meer dan een miljoen inwoners.

Is Cancún de moeite waard om te bezoeken? Wil je bezienswaardigheden van het oude Mexico zien, dan ben je hier aan het verkeerde adres. Cancún heeft geen mooi oud centrum of belangrijke bezienswaardigheden. Er zijn volop hotels en de stranden zijn fantastisch. Je kunt er onder meer ook duiken, winkelen en uitgaan. De stad is echter een goede uitvalsbasis op de oude Maya steden te bezoeken of om het schiereiland Yucatan te ontdekken.

Boek een hotel in Cancún

Booking.com

Boek vooraf een activiteit