Amerika dag 1: Uitzicht op Bear Lake
Bear Lake Wyoming

Reistips voor Bear Lake

Tussen de Amerikaanse staten Idaho en Utah ligt het natuurlijk ontstaan zoetwatermeer Bear Lake. Het meer rondom dit meer wordt ook wel de Caraïben van de Rockies genoemd. Deze benaming dankt Bear Lake aan het turkoois-blauwe water dat veroorzaakt wordt door de weerkaatsing van het oploste kalksteen in het water. Door de samenstelling van het water, leven hier enkele diersoorten die nergens anders ter wereld te vinden zijn.

Het meer is ruim 250.000 jaar geleden ontstaan toen er door een bodemverzakking een breuk ontstond die een halve slenk vormde. Rondom het meer woonden inheemse volkeren, zoals de Shoshone stammen. Handelaars en indianen ruilden in het gebied rondom het meer pels, goederen en proviant. De eerste blanken die het meer zagen waren de Frans-Canadese trappers in 1819. Ze volgden de Bear River stroomopwaarts tot de vallei. Donald McKenzie, lid van de Frans-Canadese groep, noemde het meer destijds Black Bear Lake. Media 19e eeuw vestigden mormonen zich in de vallei nadat ze overeenkomsten sloten met de indianen.

In het water leven onder meer vissen als de Bonneville cutthroat trout, de Bonneville whitefish en de Bonneville cisco. Deze vissoorten konden zich aanpassen aan de levensomstandigheden doordat het meer ruim 100.000 jaar geïsoleerd was. De vallei rondom Bear Lake is ook bekend vanwege de frambozen. Jaarlijks wordt er in de eerste week van augustus het Rapsberry Festival gehouden. Er zijn rodeo’s, kookwedstrijden, missverkiezingen, vuurwerkshows en concerten. In de dorpjes kun je vrijwel overal de beroemde Raspberry shakes verkrijgen, vaak ook in verschillende smaken.

Boek een hotel in Bear Lake

Booking.com