Verenigde Staten - Wyoming
Wyoming Verenigde Staten

Wyoming

In het westen van de Verenigde Staten ligt de staat Wyoming. Het is één van de minst bevolkte staat en is het op één na dunst bevolkt. Er zijn geen grote steden te vinden. Alleen Casper en Cheyenne tellen meer dan 60.000 inwoners. Ondanks het weinige aantal inwoners is het landschap van Wyoming fantastisch te noemen. Het landschap wordt gekenmerkt door dramatische bergen, een uiteenlopende flora en fauna en een unieke geologie. Tevens proef je hier nog het echte wilden westen met cowboysfeer.

In Wyoming vind je een gedeelte van de Rocky Mountains, die hier meer onderbroken zijn dan in Colorado. In het zuiden zijn nog meer bergketens te vinden, waaronder de Laramie Mountains, Snowy Mountains en Sierra Madre Range.  In het bergachtige noordwesten liggen het het Grand Teton National Park, Wind River Range en het Yellowstone National Park. Met name dit laatste park is een geliefde plaats voor veel reizigers. De hoeveelheid aan geisers en kleurrijke bronnen maken dit park uniek in zijn soort en zijn absoluut de moeite waard om te bezoeken.

Het ongerepte landschap en Yellowstone National Park, het oudste en misschien wel het mooiste National Park van de Verenigde Staten, zijn twee goede redenen om deze staat te verkennen. Geniet van de granieten wildernis, het vulkanische landschap en proef de sfeer van de cowboys.

Onze bezochte bestemmingen

Verhalen over Wyoming

Amerika dag 6 - Capitol Reef National Park

Reisroute West-Amerika

In oktober 2017 vertrokken we voor drie weken naar het westen van Amerika. Hier huurden we een auto en wilden we de nationale parken bezoeken die zich rondom de staat Utah bevinden. Onze reis begon...

Laad meer reisverhalen