Review fotoboek van Saal Digital
Blog

Reizen & Reistips maakt gebruik van affiliate en/of gesponsorde links. Door gebruik te maken van deze links, kunnen jullie Reizen & Reistips supporten zonder extra kosten.

Review: Fotoboek van Saal Digital + kortingscode & WINACTIE

De winnaar is gekozen middels een loting. en is via een email op de hoogte gebracht. Er kan niet meer gereageerd worden op deze actie.

We zijn inmiddels alweer een tijdje terug van onze reis door het westen van Amerika. Ik heb ruim 8900 foto’s gemaakt in drie weken en het zou zonde zijn om niets met deze foto’s te doen. Daarom maak ik van iedere grote reis die we maken een mooi fotoalbum. Dit heb ik de laatste jaren steeds bij dezelfde aanbieder gedaan, maar sinds november bieden zij deze service niet meer aan. Ik ging op zoek naar een andere aanbieder en werd door mijn zus getipt op Saal Digital. Een mooie gelegenheid om mijn fotoboek hier te laten maken en te testen. Tevens mag ik aan mijn review een winactie en kortingscode koppelen. De kortingscode is te gebruiken voor iedereen, maar als je de waardebon van maar liefst €50,- wilt winnen, moet je snel naar beneden scrollen!

Review fotoboek van Saal Digital

Saal Digitaal

Saal Digital is een Duitse aanbieder. Naast fotoboeken kun je hier ook terecht voor kaarten, wanddecoratie en kalenders. De afgelopen jaren zijn ze regelmatig in de prijzen gevallen en met een 4,6 uit 5 zijn klanten zeer tevreden over Saal Digital. De vele goede klantenbeoordelingen geven mij aan dat dit een goede partij moet zijn.

In dit artikel concentreer ik me op de fotoboeken. Saal Digital heeft verschillende afmetingen boeken in staand, vierkant en liggend formaat. Wat ik met name belangrijk vind is dat het boek een lay-flat binding heeft. Hiermee kun je immers de foto’s op twee pagina’s tegelijk plaatsen zonder dat delen van de foto’s verdwijnen in de naad. Qua papier kun je kiezen voor glanzend, mat of premium-mat met verschillende diktes en ook de cover kun je aanpassen met verschillende kleuren, met of zonder leder, gewatteerd of ongewatteerd. De barcode kun je tegen een meerprijs weglaten en je kunt een op maat gesneden cadeaubox erbij nemen om je album zo goed mogelijk te bewaren. Kortom, volop opties waarmee je als gebruiker vast je ideale combinatie vindt.

Review fotoboek van Saal Digital
Ik beoordeel mijn twee albums die ik heb laten maken bij Saal Digital

Het fotoboek

Ik heb gekozen voor twee albums met het formaat 28 x 28 cm, glanzend papier, ongewatteerde kaft en lay-flat binding. Het album maak ik nooit met de meegeleverde software. Ik bouw alle pagina’s eerst op via Photoshop. Zo kan ik mijn foto’s gemakkelijk bijsnijden, lichtelijk aanpassen/verbeteren en heb ik iets meer de vrije hand hoe ik alle foto’s positioneer. Ik zorg er altijd voor dat mijn templates groot genoeg zijn, zodat ik zeker ben dat de printkwaliteit goed is. Wanneer ik alle pagina’s heb gemaakt, sla ik ze op als JPG. Daarna ga ik pas in de software van de leverancier werken.

Met Saal Digital kun je de software downloaden, maar er is ook een optie om direct te uploaden vanaf de website. Omdat mijn foto’s vrij zwaar zijn, heb ik de software gedownload en geïnstalleerd op mijn pc. De software ziet er op het eerste oog prettig uit en werkt snel. Doordat ik mijn foto’s reeds op het juiste formaat heb gemaakt, hoef ik ze alleen als achtergrondafbeelding in te stellen. Dit is een kwestie van een lege pagina aanmaken en de juiste foto als achtergrond in te stellen. Kind kan de was doen. Zo heb ik binnen enkele minuten ineens twee albums klaar staan. Alleen de cover en de achterkant moet ik even recht zetten, omdat het formaat natuurlijk afhankelijk is van de dikte van het boek. Het ene album telt 112 pagina’s, het andere 120 pagina’s. Hou er overigens rekening mee dat de eerste bladzijde direct aan de kaft bedrukt is. Veel mensen ervaren dit als een probleem, maar ik vind het juist prettig.

De prijs van beide albums gezamenlijk is redelijk hoog met 260,90 euro, maar wanneer de kwaliteit goed is heb ik dat er wel voor over. Ik voeg beide projecten aan mijn winkelwagen, kies de opties voor de pagina’s en de kaft, rond de betaling af en verstuur het project. Ik heb het project op dinsdag ingestuurd en kan beide albums op de eerstkomende maandag verwachten.

Review fotoboek van Saal Digital
De achterzijde van mijn twee albums

Het resultaat van het fotoboek

Beide albums zijn de volgende dag al gereed en worden direct opgestuurd. Op vrijdag wordt het pakket al bezorgd, een supersnelle service die ik totaal niet gewend ben. Het is immers al een keer voorgekomen dat ik enkele weken op mijn album moest wachten. Saal Digital onderscheidt zich qua productie en snelle levering ten opzichte van de concurrentie. Tijd om mijn pakket uit te pakken.

De boeken zijn geleverd in een stevige kartonnen doos, verpakt in folie met daaromheen een foam hoes. Zeer goed verpakt, waardoor je boek haast niet beschadigd kan raken. De kaften van beide boeken zien er direct prima uit en het boek voelt stevig aan. De pagina’s hebben een goede dikte en de lay-flat binding ziet er heel goed uit. Bij mijn vorige albums vond ik de lay-flat binding soms wat raar ogen, alsof het boek elk moment uitscheurt, dat is bij dit boek van Saal Digital absoluut niet het geval. Het glanzend papier oogt mooi, maar kijk niet recht onder een lamp vanwege de reflecties. De donkere foto’s ogen in eerste instantie erg donker, maar bij daglicht valt dit weer reuze mee. De kleuren ogen meer dan prima en ook de scherpte van de foto’s is prachtig. Ik heb bij geen enkele foto vreemde pixels of ruis gezien, zelfs niet bij de foto’s die ik heb verspreid over twee pagina’s. Dit is in het verleden wel eens anders geweest. Nou maakt mijn camera goede foto’s, maar deze print is meer dan prima. Je hebt een optie om de barcode voor 5 euro weg te laten. Deze barcode is echter zo klein, dat het nauwelijks opvalt.

Hoewel beide boeken redelijk prijzig waren, ben ik toch zeer content met het eindresultaat en heeft het al mijn verwachtingen overtroffen. Saal Digital heeft bewezen dat er ook aanbieders zijn die precies weten hoe het moet. Kwaliteit albums en een hele snelle levering.

Review fotoboek van Saal Digital
De lay-flat binding ziet er prima uit
Review fotoboek van Saal Digital
Donkere foto's ogen in eerste instantie erg donker, maar dit valt behoorlijk mee bij goed daglicht
Review fotoboek van Saal Digital
Een foto over twee pagina's ziet er goed uit
Review fotoboek van Saal Digital
Haarscherpe foto's, geen pixels, ruis of strepen te zien
Review fotoboek van Saal Digital
Met de kleuren en het contrast zit het ook helemaal goed

Kortingscode en winactie

In samenwerking met Saal Digital mag ik een waardebon ter waarde van €50,- verloten aan één van mijn lezers (geldig tot en met 31 december 2018). Ik mag maar één waardebon verloten. Heb je niet gewonnen? Dan kun je gelukkig nog altijd gebruik maken van de kortingscode REIZENTIPS18 waarmee je €20,- korting krijgt op een fotoboek bij een minimale bestelwaarde van €39,95. Je zou dus al een fotoboek kunnen bestellen voor maar €19,95! Deze code is geldig tot 30 april 2018 en mag gebruikt worden door iedereen.

Wil jij de gelukkige winnaar worden van de waardebon van €50,-? Dan moet je het volgende doen:

1) Laat in een reactie onder dit artikel weten waarvan jij een fotoboek zou willen maken.

2) LIKE Reizen & Reistips op Facebook en LIKE direct ook even het Facebook bericht van deze winactie.

3) De winactie delen op Facebook, Twitter of Instagram is niet verplicht, maar levert je wel een extra winkans op! (Vergeet niet om Reizen & Reistips te taggen)

De actie loopt tot en met vrijdag 9 februari. De winnaar ontvangt hierna een email-bericht. Zorg er dus voor dat je een correct e-mail adres achterlaat op deze website.

Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben niet op zoek naar de toeristische hotspots die iedereen kent. Liever ga ik op zoek naar de hidden gems. Ik neem graag de tijd om een stad of regio goed te ontdekken en duik graag even de natuur in. Ooit begonnen met het bouwen van een website waar ik schreef over mijn reizen. Zo is Reizen & Reistips ontstaan. In 2024 de ultieme beloning voor mijn werk gekregen met de Golden Pen Award!

Het onderhouden van Reizen & Reistips kost tijd en geld. Vinden jullie mijn verhalen leuk en willen blijven genieten van mijn reisavonturen? Dan kunnen jullie mij steunen door op deze site tours of accommodaties te boeken. Ook kunnen jullie mij een kleine gift sturen via Buy me a Coffee (of een biertje). Alvast bedankt!

Reizen & Reistips maakt gebruik van affiliate en/of gesponsorde links. Door gebruik te maken van deze links, kunnen jullie Reizen & Reistips supporten zonder extra kosten.