Duitsland

Rothenburg ob der Tauber in 10 beelden

In maart reisden we naar Karlsbad in Tsjechië. Deze reis hadden we gewonnen tijdens een fotowedstrijd. We wonnen een voucher waarmee we twee nachten konden verblijven in een welness hotel. Maar de reis er naartoe kwam voor onze eigen rekening. Aangezien we met de auto wilden reizen, besloten we zowel op de heen- als terugreis in Duitsland een stad te bezoeken. Op de heenreis wilde ik graag in Rothenburg ob der Tauber verblijven. Dit dorpje wordt gezien als één van de mooiste plaatsen in Duitsland. Rothenburg ob der Tauber ontstond in de tiende eeuw na Christus. Het kasteel, dat er nu nog steeds deels staat, werd op de hogere delen van de plaats gebouwd. Het centrum werd in de middeleeuwen gebouwd. Een groot deel is na de Tweede Wereldoorlog herbouwd, omdat een bombardement op 31 mei 1945 een groot deel van Rothenburg ob der Tauber had vernield. Tegenwoordig is dit dorp een toeristische trekpleister die bezoekers uit de gehele wereld aantrekt. Door de vele vakwerkhuizen, nauwe straten, torens en stadsmuur heeft Rothenburg ob der Tauber de uitstraling van een middeleeuwse stad. Een prima locatie om deze in twee dagen te verkennen. Geniet mee met Rothenburg ob der Tauber in 10 beelden.

De Marktplatz met de Ratstrinkstube en Rathaus
Plönlein, het mooiste stukje van Rothenburg ob der Tauber
Prachtige vakwerkhuizen en de Röderturm
Af en toe laat de zon zich ook even zien door de sfeervolle straten
Prachtige gekleurde huizen zorgen voor een sfeervol straatbeeld
Prachtige torens en bouwwerken
Er is een wandelroute langs de stadsmuur van Rothenburg ob der Tauber
De Burgtor en Turm, op de plek waar het kasteel Hohenstaufen heeft gestaan
Ook 's avond is het de moeite waard om de stad met een statief te verkennen.
Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben niet op zoek naar de toeristische hotspots die iedereen kent. Liever ga ik op zoek naar de hidden gems. Ik neem graag de tijd om een stad of regio goed te ontdekken en duik graag even de natuur in. Ooit begonnen met het bouwen van een website waar ik schreef over mijn reizen. Zo is Reizen & Reistips ontstaan. In 2024 de ultieme beloning voor mijn werk gekregen met de Golden Pen Award!

Het onderhouden van Reizen & Reistips kost tijd en geld. Vinden jullie mijn verhalen leuk en willen blijven genieten van mijn reisavonturen? Dan kunnen jullie mij steunen door op deze site tours of accommodaties te boeken. Ook kunnen jullie mij een kleine gift sturen via Buy me a Coffee (of een biertje). Alvast bedankt!