La Paz -Bolivia
La Paz Bolivia

Reistips voor La Paz

Wil je de hoogste stad op aarde bezoeken? Dan moet je naar La Paz. Deze stad ligt op een hoogte van 3600 meter in een kloof. Wie met het vliegtuig aankomt in deze stad, zal landen op het vliegveld genaamd ‘El Alto’, waarmee de hoge hoogte ook al wordt aangegeven. La Paz is een grote stad en is net als Santa Cruz één van de snelst groeiende steden van Latijns-Amerika. In totaal wonen een kleine 2 miljoen inwoners in deze stad. Veel mensen denken dat La Paz de hoofdstad is van Bolivia, maar dat klopt niet.

De stad werd in 1548 door Alonso de Mendoza gesticht en heette oorspronkelijk Nuestra Señora de la Paz. In 1898 werd La Paz de zetel van de nationale overheid. Dit had deels te maken met de uitgeputte zilvermijnen van Potosí en de exploitatie van tin dichtbij Oruro.

Hoe groot de stad ook is, veel bezienswaardigheden zijn er niet te vinden. In het centrum van de stad zijn volop historische en culturele musea en enkele gebouwen te vinden. Maar het tempo van de bevolking is krankzinnig te noemen. De stad bestaat uit een doolhof van straatjes en steegjes, waar auto’s en busjes doorheen denderen en voor opstoppingen veroorzaken. Dit maakt de stad behoorlijk rommeling. Grote winkels zul je hier niet zien, maar wel vele markten. Vrouwen met de kenmerkende bolhoedjes proberen van alles te verkopen; eten en drinken, kleding, cd’s, apparatuur en alles wat je kunt verzinnen. Op de heksenmarkt kun je zelfs snavels van vogels of dode alpaca’s kopen.

De bewoners zijn trots op de hoge ligging van de stad. Alles wat er in La Paz te vinden is, is ‘het hoogste ter wereld’. Doordat de stad in een canyon ligt, kun je de stad ook nog eens vanaf de bergen bekijken. Je kunt een taxi nemen, maar ook de kabelbaan. Er zijn verschillende kabelbanen in de stad te vinden met ieder een eigen kleur. Ga je met deze kabelbanen naar boven kun je, met een beetje goed zoeken, de mooiste uitkijkpunten van de stad vinden. Een absolute aanrader.

Er wordt vaak geschreven in boekjes en reisgidsen dat La Paz een extreem gevaarlijke stad is. Wie zijn gezonde verstand gebruikt en met name in het donker geen gekke dingen gaat doen, zal merken dat het allemaal reuze mee zal vallen. Door de drukte moet je echter wel goed op je bezittingen letten.

Boek een hotel in La Paz

Booking.com

Boek vooraf een activiteit