Patagonië - Puerto Natales
Puerto Natales Chili

Reistips voor Puerto Natales

Puerto Natales is een voormalig vissersstadje. Tegenwoordig is dit de uitvalbasis voor backpackers die gaan beginnen aan hun tour naar Torres del Paine. De laatste jaren is de toerisme enorm gegroeid en dit heeft de ambachtelijke arbeiders steeds meer naar de achtergrond geduwd. Er zijn meer biercafés en wijnbars in de stad te vinden en natuurlijk ook restaurants en accommodaties.

Toen zeeman Juan Ladrilleros de Straat van Magellan zocht in 1557, kwam hij met zijn boot terecht in een doolhof van kanalen tussen den wateren van de Stille Oceaan en het vasteland. De regio waarin Puerto Natales gelegen is werd Última Esperanza genoemd, de Laatste Hoop. Drie eeuwen later ging er een andere expeditie naar Última Esperanza, de sloep van HMS Beagle. Op deze expeditie waren onder meer Robert Fitzroy, William Skyring en James Kirke aanwezig. Zij werden vereeuwigd door verschillende plaatsnamen in het gebied die hun namen dragen. In 1870 werd Torres del Paine ontdekt door Santiago Zamora.

Puerto Natales werd in mei 1911 gesticht als een haven voor de schapenindustrie. Nadat de schapenindustrie in het tweede deel van de 20e eeuw terugnam, gingen veel mensen werken in de kolenmijn van Rio Turbio.

Tegenwoordig wordt het straatbeeld gedomineerd door veel buitenlandse backpackers. Door de toerisme wil het overigens niet zeggen dat de stad zijn charme is verloren. Nog altijd zijn er de kleurrijke golfplaten huizen te zien en heb je bij de pier van de stad een geweldig uitzicht op het water en de omliggende bergen. Ga je naar Torres del Paine? Dan zal deze stad zeker je uitvalsbasis zijn.

Verhalen over Puerto Natales

Plan je reis naar Chili

Boek een hotel in Puerto Natales