Punta Arenas - Chili
Punta Arenas Chili

Reistips voor Punta Arenas

Volgens de Chilenen is Punta Arenas de meest zuidelijke stad ter wereld. Dat is niet helemaal waar, maar het wel de meest zuidelijke grote stad. De stad telt meer dan 120.000 inwoners en ligt ‘slechts’ op 1.400 kilometer afstand van Antartica.

Punta Arenas is gelegen in de provincie Magallanes op het Brunswick schiereiland. Hier is het landschap ruig en onherbergzaam. De wind kan hier soms snelheden van 130 km/u halen. Niet geheel gek dat er in deze regio meer pinguïns dan mensen leven. De mensen die hier wonen zijn vooral vissers, zakenmensen en schaapherders. De meeste inwoners stammen af van Kroatische immigranten. Ze hebben hun kampen opgezet in Magallanes omdat er hier geld te verdienen viel. Er zat goud in de grond en de grond was ideaal om schapen te houden. Aan het einde van de 19e eeuw was het houden van schapen een lucratieve bezigheid, want de vraag naar wol was groot. De kleurrijke en grote villa’s herinneren nog aan deze gloriedagen. Het is daarom ook niet gek dat Punta Arenas helemaal niet Zuid-Amerikaans aanvoelt. Punta Arenas werd vroeger ook wel de ‘stad van de rode daken’ genoemd, omdat de daken van de huizen allemaal deze kleur hadden. Tegenwoordig is de stad nog veel kleurrijker geworden. De stad leeft tegenwoordig op olie in de grond, de visserij en toerisme.

De haven van Punta Arenas is één van de belangrijkste havens van Chili. In het Museum Naval y Martimo kun je meer te weten komen over de geschiedenis van de haven en de stad. Rondom het water kun je prachtige street-art vinden op de al kleurrijke huizen. De Plaza de Armas is het centrum van de stad. Rondom dit plein zijn de meeste accommodaties en restaurants te vinden.

Dierenliefhebbers opgelet. In Punta Arenas kun je pinguïns van dichtbij bewonderen. Ga met een dagtrip naar Isla Magdalena om over een eiland te wandelen waar ruim 50.000 pinguïns kunt zien broeden. Tijdens deze trip kun je ook nog eens de luidruchtige zeeleeuwen bewonderen op andere eilanden. En wie weet zie je ook nog zeehonden en zeeotters.

Land

Chili

Verhalen over Punta Arenas

Plan je reis naar Chili

  • Er gaan momenteel geen rechtstreeks vluchten naar Chili vanuit Nederland of België, je hebt altijd een tussenstop in bijvoorbeeld Madrid of São Paulo. De meeste van deze vluchten eindigen in de hoofdstad Santiago. Hier is het mogelijk om via binnenlandse vluchten naar andere bestemmingen te vliegen. Vliegen met KLM is een optie of kijk hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser of Van Verre Reizen.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
  • Koop bij bol.com een reisgids.

Boek een hotel in Punta Arenas

Booking.com

Boek vooraf een activiteit