Valencia - Venezuela
Valencia Venezuela

Reistips voor Valencia

De economische stad Valencia is de hoofdstad van de deelstaat Carabobo. Het grootste gedeelte van de Venezolaanse industrie en handel speelt zich hier af. De stad ligt in een vallei en wordt omgeven door de bergketen Cordillera de la Costa. In de oostenlijke buitenwijken van de stad ligt het op één na grootste meer van Venezuela, het Valenciameer. Er leeft een diversiteit van rassen en nationaliteiten in Valencia en is vanwege de effectieve overheidsdiensten een veilige stad. Daardoor wordt Valencia beschouwd als een modelstad voor de Venezolanen.

De stad werd op 25 maart 1555 gesticht door kapitein Alonzo Díaz Moreno. Het was de eerste Spaanse nederzetting in Centraal Venezuela. Officieel luidde de naam van de stad Nuestra Señora de la Asunción de Nueva Valencia del Rey. In de geschiedenis werd de stad meerdere malen aangevallen en belegerd. Tussen 20 maart en 2 april vond hier het gevecht plaats tussen de Spaanse strijdkrachten onder leiding van José Tomás Boves en de onafhankelijkheidsstrijders aangevoerd door Juan P. Escalona. Een monument ter nagedachtenis van deze hevige strijd is net buiten de stad te vinden; Campo Carabobo

In het centrum van de stad zijn mooie oude, gerestaureerde gebouwen te bewonderen zoals het Capitool, de Carabobo Universiteit en de Kathedraal van Valencia. Er zijn enkele interessante musea te bezoeken. Ook zijn er verschillende parken tin de stad waar de lokale mensen komen relaxen, spelletjes spelen, hardlopen of gewoon met elkaar een praatje gaan maken.

Boek een hotel in Valencia

Booking.com