Mount Kenya National Park - Kenia
Mount Kenya National Park Kenia

Reistips voor Mount Kenya National Park

Het Mount Kenya National Park verkreeg zijn status in 1949 en bestrijkt een gebied van 588km2. Tot het park behoren zones als bamboewouden, alpine heidevelden, gletsjers, bergmeertjes en ijskappen tot aan de twee pieken van de Mount Kenya; de Batian met een hoogte van 5199 meter en de Nelion met 5188 meter. Om de piek onder leiding van gidsen te bereiken dient men goed geëquipeerd te zijn en over een ruime klimervaring te beschikken. De toch al lastige beklimming van de Kilimanjaro wordt eenvoudiger beoordeeld dan die van Mount Kenya. De meeste bezoekers blijven echter op de flanken en overnachten in een van de lodges. De oude vulkaan is Kenia’s hoogste berg. Onder aan de berg verbouwt men allerlei gewassen, zoals koffie, thee en fruit. Op de lager gelegen flanken is de begroeiing weelderig en dicht. De zone is het leefgebied van onder andere de zwartwitte franje-apen. De flora van het alpine landschap bestaat uit lobelia’s, heidebloemen en vele kleurrijke alpinebloemen.

Logies zijn onder meer te vinden in de Serena Mountain Lodge. Deze accommodatie is gebouwd tegenover een drinkplaats. Gedurende de avond en nacht wagen vele diersoorten zich hier om in het licht van de schijnwerpers hun dorst te lessen. Voor bijzondere dieren zoals bijvoorbeeld het reuzenboszwijn, neushoorn, stekelvarken, honingdas of luipaard, kun je vragen gewekt te worden. Misschien een betere optie is om wakker te blijven.

Land

Kenia

Plan je reis naar Kenia

  • Nairobi is een goed beginpunt van je reis naar Kenia. Vanuit Amsterdam kun je rechtstreeks naar Nairobi vliegen. Vergelijk wel de prijzen met een tussenstop. Vaak zijn deze vluchten een stuk goedkoper. Ook loont het zich om eens naar vliegtickets te kijken vanaf Düsseldorf. Kijk hier voor de goedkoopste vliegtickets naar Kenia.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
  • Koop bij bol.com een reisgids.

Boek een hotel bij Mount Kenya National Park

Booking.com

Boek vooraf een activiteit