Nyahururu - Kenia
Nyahururu Kenia

Reistips voor Nyahururu

Met een hoogte van 2303 meter is Nyahururu de hoogstgelegen stad van Kenia. Deze stad ligt bijna op de evenaar en werd gesticht door Britse kolonisten en Thompson Falls genoemd. Dit is tevens de naam van de 74 meter hoge waterval. De kolonisten waren vooral geïnteresseerd in de rijke gronden van de naburige omgevingen. De stad groeide toen er in 1929 de spoorbaan Gilgil werd aangelegd. Deze werd enkel gebruikt voor goederen.

Vanwege de hoogte, komen veel Keniaanse atleten hier om te oefenen op grote hoogte. Samuel Wanjiru, geboren in deze stad, is de Olympisch recordhouder op de marathon toen hij in 2007 finishte in de tijd van 2:06.39. Hij overleed in 2011 in Nyahururu na een val van het balkon van zijn huis.

Er zijn behoorlijk wat resorts te vinden in Nyahururu, waaronder The Panari Resort, Thompson Falls Lodge Hotel, Kawa Falls Hotel en Laikipia Comfort Hotel.

Helaas is de naam Nyahururu ook verbonden aan een minder fraai incidenten. Zo zijn er een reeks aanvallen in het gebied geweest, waarbij vrouwen vaak doelwit zijn.

Land

Kenia

Plan je reis naar Kenia

  • Nairobi is een goed beginpunt van je reis naar Kenia. Vanuit Amsterdam kun je rechtstreeks naar Nairobi vliegen. Vergelijk wel de prijzen met een tussenstop. Vaak zijn deze vluchten een stuk goedkoper. Ook loont het zich om eens naar vliegtickets te kijken vanaf Düsseldorf. Kijk hier voor de goedkoopste vliegtickets naar Kenia.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
  • Koop bij bol.com een reisgids.

Boek een hotel bij Nyahururu

Booking.com