Nyahururu

Met een hoogte van 2303 meter is Nyahururu de hoogstgelegen stad van Kenia. Deze stad ligt bijna op de evenaar en werd gesticht door Britse kolonisten en Thompson Falls genoemd. Dit is tevens de naam van de 74 meter hoge waterval. De kolonisten waren vooral geïnteresseerd in de rijke gronden van de naburige omgevingen. De stad groeide toen er in 1929 de spoorbaan Gilgil werd aangelegd. Deze werd enkel gebruikt voor goederen.

Vanwege de hoogte, komen veel Keniaanse atleten hier om te oefenen op grote hoogte. Samuel Wanjiru, geboren in deze stad, is de Olympisch recordhouder op de marathon toen hij in 2007 finishte in de tijd van 2:06.39. Hij overleed in 2011 in Nyahururu na een val van het balkon van zijn huis.

Er zijn behoorlijk wat resorts te vinden in Nyahururu, waaronder The Panari Resort, Thompson Falls Lodge Hotel, Kawa Falls Hotel en Laikipia Comfort Hotel.

Helaas is de naam Nyahururu ook verbonden aan een minder fraai incidenten. Zo zijn er een reeks aanvallen in het gebied geweest, waarbij vrouwen vaak doelwit zijn.

Doen en zien

Plan je reis naar Kenia

Boek een hotel bij Nyahururu

Booking.com