Hikkaduwa - Sri Lanka
Hikkaduwa Sri Lanka

Reistips voor Hikkaduwa

De badplaats Hikkaduwa staat bekend om de zandstranden en kokospalmen. Het is bij velen bekend als een hippieparadijs. In de jaren ’70 hebben de hippies Hikkaduwa ontdekt en op de kaart gezet. Nog steeds is het een populaire bestemming voor de jongeren. Er zijn namelijk talloze goedkope guesthouses en restaurant. Deze zijn meestal gelegen aan de zuidkant van het dorpje. Maar er zijn ook duurdere hotels en restaurants.

Voor de kust ligt een grillig gevormd koraalrif, waaraan verschillende hotels hun naam aan hebben geweid. Veel bezoekers besluiten dan ook om hier te snorkelen. Maar ook surfen is zeer geliefd. Helaas heeft de toename van toerisme door de jaren heen ook geleid voor minder positieve zaken. De brede zandbanken worden namelijk bedreigd door het toenemende aantal van hotels die veel te dicht bij het strand worden gebouwd. Ook hebben de koraalriffen het zwaar te verduren met de toenemende toeristen. Daarbij komt ook nog dat de batikindustrie rond het vissersdorp lozen hun afvalproducten op beken en meertjes, waardoor het kustwater ook verontreinigd raakt. Prostitutie en drugsgebruik is eveneens aan het toenemen. Bovenop alle negatieve zaken heeft Hikkaduwa ook flink geleden van de tsunami op 26 december 2004. Resten van kapotte huizen en hotels waren 7 jaar na dato nog steeds te zien.

Het klinkt allemaal uiterst negatief, maar er is nog hoop voor Hikkaduwa. Gemeentebestuurders en hoteliers dienen dan wel gezamenlijk een goed beleid moeten opzetten om de problemen te bestrijden. Daarnaast valt er ook voldoende te doen in Hikkaduwa. Naast het relaxen op het strand en zwemmen en snorkelen in zee kun je een fiets huren en het drukke vissersdorpje verlaten om de omgeving te verkennen die stukken minder druk is. Ook kun je met een bootje het Hikkaduwa lake verkennen, het Tsunami Photo Museum bezoeken en een bezoek brengen aan een gigantisch Boeddha beeld dat Rusland kado gaf na de de tsunami ramp.

Plan je reis naar Sri Lanka

  • Vanaf Amsterdam gaan er rechtstreekse vluchten naar Colombo, maar er zijn ook vluchten met 1 tussenstop. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
  • Koop bij bol.com een reisgids.

Boek een hotel in Hikkaduwa

Booking.com

Boek vooraf een activiteit