Kurunegala - Sri Lanka
Kurunegala Sri Lanka

Reistips voor Kurunegala

Kurunegala is vernoemd naar de enorme olifantvormige rots dat uitkijkt over de stad. Het is een plezierige locatie om te genieten van het fraaie uitzicht. De stad is de hoofdstad van het gelijknamige district.

Van de 13e tot de 14e eeuw was Kurunegala een koninklijke hoofdstad. Destijds had de stad een citadel en was de heilige tand van Boeddha hier te vinden. Nadat er een andere koning in Sri Lanka was, werd Gampola de nieuwe koninklijke hoofdstad. Er zijn nog enkele resten terug te vinden van het Palace of the Tooth waar de tand van Boeddha verborgen werd.

Er zijn hier veel rubber- en kokosnootplantages te vinden. Ook leven in de rotsige omgeving verschillende dieren. Het enorme Boeddhabeeld op de berg is het belangrijkste monument van de stad. Ter nagedachtenis aan de officieren die hun leven geofferd hebben tijdens de Wereld Oorlog werd in 1922 de Kurunegala klokkentoren gebouwd als eerbetoon.

Plan je reis naar Sri Lanka

  • Vanaf Amsterdam gaan er rechtstreekse vluchten naar Colombo, maar er zijn ook vluchten met 1 tussenstop. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
  • Koop bij bol.com een reisgids.

Boek een hotel in Kurunegala

Booking.com