Negombo - Sri Lanka
Negombo Sri Lanka

Reistips voor Negombo

Het internationale vliegveld van Sri Lanka ligt dichter bij Negombo dan Colombo. Veel mensen die Sri Lanka bezoeken, zoeken derhalve Negombo op als om de eerste dagen en de laatste dagen van hun reis te starten. Hier zijn derhalve volop goede hotels en restaurants te vinden. Daarbij heeft Negombo een veel betere reputatie dan de hoofdstad.

In het centrum van Negombo zijn behoorlijk wat Nederlandse invloeden te vinden. De Nederlanders hebben de stad immers anderhalve eeuw in handen gehad in de 17e eeuw, nadat ze deze hebben afgenomen van de Portugezen. Enkele huizen hebben behoorlijk wat weg van de Nederlandse stijl, er is een fort en ook kanalen. Deze hebben de Nederlanders aangelegd om de specerijen te kunnen vervoeren. Niet ver van het centrum kun je de vismarkt bezoeken. Het is de op één na grootste vismarkt van Sri Lanka. De vissers verkopen hun gevangen vis aan de handelaren en bewoners. Hier kun je dus wellicht je avondeten al bewonderen.

Buiten het centrum zijn er vooral stranden, hotels en restaurants te vinden. De zee is hier meestal behoorlijk wild. Ideaal voor watersport, minder ideaal voor kinderen. De meeste gezinnen blijven daarom aan het hotelzwembad. Maar op het water kun je ook mooie natuur vinden. Ga met een bootje het Muthurajawela moeras verkennen waar je misschien krokodillen, varanen en schildpadden kunt spotten.

Plan je reis naar Sri Lanka

  • Vanaf Amsterdam gaan er rechtstreekse vluchten naar Colombo, maar er zijn ook vluchten met 1 tussenstop. Klik hier voor goedkope vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van Djoser.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
  • Koop bij bol.com een reisgids.

Boek een hotel in Negombo

Booking.com

Boek vooraf een activiteit