Antwerpen België

Reistips voor Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen. Het is gelegen aan de rechteroever van de Schelde, die haar verbindt met de Noordzee. De haven is de op een na grootste van Europa. De stad is tevens beroemd is als het wereldhandels-centrum van diamanten. In de 16e eeuw ontwikkelde Antwerpen zich als een groot internationaal handelscentrum. En ondanks alle industrie, is Antwerpen een prettige toeristenbestemming. Veel Nederlanders bezoeken Antwerpen en dwalen door de straten van de stad.

De stad is altijd in ontwikkeling geweest. De scheepvaart speelt een belangrijke rol, dat van economisch belang was voor de stad en de regio Vlaanderen. Al eeuwenlang komen mensen over vandaag om hier te werken, te handelen, te slapen of om de stad te bekijken. Zo hebben orthodoxe joden een samenleving van 20.000 mensen opgebouwd. Zij zijn voornamelijk verantwoordelijke voor de wereldwijde handeling en verwerking van de diamanten.

Gedurende de Tweede Wereldoorlog was de stad zwaar beschadigd. Nog altijd wordt de stad opgebouwd. Een hoogtepunt was het spectaculaire gerechtsgebouw dat in 2006 werd voltooid. Toch zijn er nog altijd veel middeleeuwse gebouwen te bewonderen in het oude centrum. Het middelpunt van de stad is de 14e eeuwse Onze-Lieve-Vrouwekerk, dat het hoogste gebouw van de stad is. De St. Jacobskerk staat bekend om haar mooie interieur en het marktplein met het mooie stadhuis is omgeven door 16e eeuwse gildehuizen. Zelfs het Centrale Station is een bezoek waard. Kunstliefhebbers kunnen de vele musea bezoeken, er is een enorme dierentuin met meer dan 4000 dieren en je kunt er heerlijk winkelen en terrasjes pikken.

Plan je reis naar België

  • België is dichtbij. Binnen een aantal uur kun je vanuit Nederland al in het zuiden van het land zijn. Vliegen is omslachtig en alleen mogelijk tussen Amsterdam en Brussel.
  • Heb je geen auto, of wil je de auto thuis laten staan? Dan kun je ervoor kiezen om de (Flix)bus te pakken.
  • Het spoornetwerk van België sluit prima aan op het Nederlandse spoornetwerk. Treinkaartjes kun je kopen via NS International.
  • Op zoek naar accommodaties om te verblijven. Neem een kijkje op booking.com. Of kijk voor alternatieven op Trivago.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
  • Koop bij bol.com een reisgids.
  • Meer informatie nodig? Kijk op de websites van Vlaanderen en Wallonië.

Boek een hotel in Antwerpen

Booking.com

Boek vooraf een activiteit