Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen. Het is gelegen aan de rechteroever van de Schelde, die haar verbindt met de Noordzee. De haven is de op een na grootste van Europa. De stad is tevens beroemd is als het wereldhandels-centrum van diamanten. In de 16e eeuw ontwikkelde Antwerpen zich als een groot internationaal handelscentrum. En ondanks alle industrie, is Antwerpen een prettige toeristenbestemming. Veel Nederlanders bezoeken Antwerpen en dwalen door de straten van de stad.

De stad is altijd in ontwikkeling geweest. De scheepvaart speelt een belangrijke rol, dat van economisch belang was voor de stad en de regio Vlaanderen. Al eeuwenlang komen mensen over vandaag om hier te werken, te handelen, te slapen of om de stad te bekijken. Zo hebben orthodoxe joden een samenleving van 20.000 mensen opgebouwd. Zij zijn voornamelijk verantwoordelijke voor de wereldwijde handeling en verwerking van de diamanten.

Gedurende de Tweede Wereldoorlog was de stad zwaar beschadigd. Nog altijd wordt de stad opgebouwd. Een hoogtepunt was het spectaculaire gerechtsgebouw dat in 2006 werd voltooid. Toch zijn er nog altijd veel middeleeuwse gebouwen te bewonderen in het oude centrum. Het middelpunt van de stad is de 14e eeuwse Onze-Lieve-Vrouwekerk, dat het hoogste gebouw van de stad is. De St. Jacobskerk staat bekend om haar mooie interieur en het marktplein met het mooie stadhuis is omgeven door 16e eeuwse gildehuizen. Zelfs het Centrale Station is een bezoek waard. Kunstliefhebbers kunnen de vele musea bezoeken, er is een enorme dierentuin met meer dan 4000 dieren en je kunt er heerlijk winkelen en terrasjes pikken.

Boek een hotel in Antwerpen

Booking.com

Boek vooraf een activiteit