Weekendje Brugge in 10 beelden: De bekende beelden van Brugge met de grachten
Brugge België

Reistips voor Brugge

De hoofdstad van West-Vlaanderen is één van de mooiste en best bewaarde middeleeuwse stad van Europa. Het gehele historische centrum van Brugge staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het centrum is voorzien van grachten, keienstraatjes en huizen met de meest prachtige gevels.

Wol was in de 11e eeuw een belangrijke industrie van Brugge. In die tijd waren er sterke handelsbanden met de producenten Engeland en Schotland. Engelse kooplui brachten Normandisch graan en Gascone wijn naar de stad. Brugge vormde in de 13e eeuw de voornaamste verbinding naar de Middellandse Zee. Dit betrof niet alleen het verschepen van specerijen, maar ook commerciële en financiële diensten, waarmee de stad veel kapitaal binnenhaalde. In 1309 werd de beurs geopend en werd zij het de belangrijkste toenmalige geldmarkt in de wijde omgeving. In de 16e eeuw werd het belang van Brugge minder. Ze kwamen los van de Nederlanders en doordat de haven van Antwerpen veel handel overnam, veranderde Brugge in een rustig provinciestadje.

De architectuur van Brugge is fascinerend om te bekijken. De Onze-Lieve-Vrouwekerk heeft de grootste bakstenen toren van Europa. Het 13e eeuwse Belfort is ook een bekend bouwwerk, met zijn 47 klokken. Nog altijd heeft de stad een klokkenluider in dienst. De bekendste kerk van de stad is de Heilige-Bloedbasiliek. Hier zou een fiool liggen met het heilige bloed van Christus. Er zijn verder nog interessante musea, gezellige parken en bierbrouwerijen te bezoeken. Wie een stedentrip boekt in deze stad, zal absoluut door de stad moeten slenteren. Vergeet niet ook buiten het historisch centrum te wandelen. Neem een boottochtje op de grachten en ga op de terrasjes zitten om één van de vele Belgische biertjes te proeven. Mosselen, friet en chocolade zijn de Belgische specialiteiten die je in Brugge ook kunt proeven. Deze Belgische stad zal je niet vervelen.

Plan je reis naar Brugge

Boek een hotel in Brugge

Booking.com

Boek vooraf een activiteit