Foto van de maand Oktober 2020 - Berchtesgaden
Berchtesgaden Duitsland

Reistips voor Berchtesgaden

Berchtesgaden ligt in het zuidoosten van Beieren. Dit kleine stadje wordt omringd door hoge bergen. Het stadje zelf telt zo’n 8000 inwoners en is een goede uitvalsbasis voor toeristen die het Berchtesgadener Land willen ontdekken.

In de 12e eeuw werd in Berchtesgaden een Augustijner klooster gesticht. De kloosterlingen deelden in de opbrengsten van de zoutwinning die rond die tijd ook op gang kwam. Een deel van het klooster werd als koninklijk kasteel van de koning van Beieren gebruikt. Het klooster is nog altijd te bewonderen, maar heeft vandaag de dag is er een museum gevestigd. Naast het klooster vind je in Berchtesgaden enkele fraaie kerken en middeleeuwse gebouwen die versierd zijn met muurschilderingen. Het compacte centrum bestaat uit winkels en restaurants waar je ’s avonds prima kunt eten. Er zijn ook voldoende accommodaties waar je kunt overnachten.

Tegenwoordig leeft Berchtesgaden van toerisme en het kan soms behoorlijk druk zijn. In de zomer kunnen toeristen verschillende uitstapjes maken in de omgeving. Het Berchtesgadener Land heeft ontzettend veel te bieden. Je kunt er mooie wandelingen maken, fietsen, boottochten maken op de Königssee, bergen beklimmen, door prachtige kloven wandelen en de oude zoutmijn bezoeken. Je kunt ook de Oostenrijkse grens over en onder meer een uitstapje maken naar Salzburg. In de winter is de omgeving een ideale plek voor wintersport.

Verhalen over Berchtesgaden

Plan je reis naar Duitsland

Boek een hotel in Berchtesgaden

Booking.com

Boek vooraf een activiteit