Berchtesgadener Land

Het Berchtesgadener Land is een streek in het zuidoosten van Beieren. In dit gebied vind je mooie bergmeertjes, groene alpenweiden, besneeuwde bergtoppen en schattige bergdorpjes. Het landschap behoort tot één van de mooiste van Duitsland en trekt daardoor jaarlijks behoorlijk wat bezoekers. In de zomer kun je hier heerlijk wandelen, fietsen, bergen beklimmen en in de winter kun je hier terecht voor wintersport.

Een groot deel van het Berchtesgadener Land bestaat uit het Nationalpark Berchtesgaden. De natuur in dit nationale park is ruim 21.000 hectare groot en wordt sinds 1910 beschermd. In het gebied liggen de Königssee en de Obersee. Rondom deze meertjes kun je heerlijk wandelen. Vanuit Schönau am Königssee kun je de boot nemen naar de iconische St. Bartholomä en kun je wandelen naar de Eiskapelle. Achter de Obersee kun je de prachtige Röthbach waterval bewonderen.

Bergen domineren de regio. De Watzmann, Obersalzberg en de Jenner zijn slechts enkele voorbeelden van bergen die je kunt beklimmen. Je kunt de toppen van enkele bergen bereiken met één van de vele kabelbanen. Vanaf de bergen heb je soms iconische uitzichten. Een bekende plek is onder meer het Kehlsteinhaus, beter bekend als het Adelaarsnest. Dit was vroeger Adolf Hitler’s commandocentrum. Wandelen kun je ook in de verschillende kloven zoals de Almbachklamm, Wimbachklamm en Aschauerklamm. Tijdens deze wandelingen kun je genieten van de prachtige natuur die door de eeuwen heen hier is ontstaan.

In de verschillende kleine steden en dorpjes kun je heerlijk winkelen of jezelf laten verwennen in de spa’s. Bewonder bijzondere kerken, kloosters en kastelen. Bezoek musea, proef de Enzian schnapps en ga lekker uit eten. Het Berchtesgadener Land is een prachtige vakantieregio waar je je weken kunt vermaken en kunt genieten van de natuur.

Verhalen over Berchtesgadener Land

Plan je reis naar Duitsland

Boek een hotel bij Berchtesgadener Land

Booking.com

Boek vooraf een activiteit