Clausnitz - Duitsland
Clausnitz Duitsland

Reistips voor Clausnitz

Het dorpje Clausnitz is gelegen in een zijdal van de Freiberge Mulde in het oosten van het Erzgebirge. Sinds 1994 behoort het dorp tot de gemeenschap Rechenburg-Bienenmühle.

Clausnitz ontstond gedurende de 12e eeuw toen er werd begonnen aan een grootschalige ontbossing. Er werden de typische vakwerkhuizen gebouwd en het dorp heeft sindsdien het karakter weten te behouden. Toch werd het dorpje in 1629 compleet verwoest toen het water van de Rachel zo ernstig steeg, dat het hele dorp onder water kwam te liggen. Vele mensen en dieren overleefden deze overstroming niet en het dorp werd compleet weggespoeld. Ook in een recenter verleden heeft het dorp te maken gehad met waterschade na een overstroming. In 2002 en 2013 steeg het water opnieuw en was er veel schade aan de huizen. De reparaties duurden meerdere jaren.

Inmiddels hebben de werklui van Clausnitz veel ervaring opgedaan bij deze reparaties, dat ze inmiddels om weten om te gaan met de bescherming van hoogwater. Ze worden nu voor geheel Saksen gevraagd om te helpen bij deze bescherming.

Omdat Clausnitz een klein dorp is, zijn er natuurlijk niet veel bezienswaardigheden te vinden. Hoogtepunten die je kunt zien zijn de Dorpskerk, het waterkanalenwerk, de Heimatmuseum. Voor een wandeling in het Erzgebirge is Clausnitz een perfecte standplaats. Er zijn voldoende vakantiewoningen te huur. Zo kun je de omgeving verkennen.

Plan je reis naar Duitsland

Boek een hotel in Clausnitz

Booking.com