Malerweg Etappe 7 - Sächsische Schweiz
Königstein Duitsland

Reistips voor Königstein

Königstein is gelegen in het prachtige landschap van de Sächsische Schweiz, aan de oever van de Elbe. Het stadje dankt zijn naam aan de legendarische Festung Königstein die boven het stadje gebouwd is op een rotsplateau. Deze burcht en latere vesting werd voor het eerste in het jaar 1241 benoemd. Door de jaren heen werd deze vesting nooit veroverden hierdoor is het goed bewaard gebleven.

Vanuit Königstein kunnen bezoekers niet alleen de vesting bezoeken, maar ook meerdere wandelingen maken in de nabije omgeving. Op deze manier kun je kennis maken met het prachtige Nationalpark. Hier vind je onder meer authentieke dalen, tafelbergen en een ongerepte natuur. De mooiste uitzichten op de dalen en de rivier Elbe heb je vanaf de vesting, Lilienstein of Paffenstein. De beroemde Malerweg door de Sächsische Schweiz loopt onder meer door het stadje en vormt een ideale locatie voor een korte drinkpauze.

Verhalen over Königstein

Festung Königstein

Een bezoek aan Festung Königstein

In Saksen vind je een behoorlijk aantal paleizen, kastelen en burchten. Een aantal van deze bouwwerken zijn in de loop der jaren ruïnes geworden, maar er zijn ook een behoorlijk aantal imposante...

Plan je reis naar Duitsland

Boek een hotel bij Königstein

Booking.com