Königswinter - Duitsland
Königswinter Duitsland

Reistips voor Königswinter

Königswinter is gelegen aan de rivier Rijn en ligt aan de voet van het Siebengebirge. De oude binnenstad herbergt vele bezienswaardigheden en oude verhalen. Een wandeling door de binnenstad is zeker een aanrader.

De naam Königswinter is waarschijnlijk ontstaan nadat Karel de Grote een wijndomein had verworven op de Drachenfels. Bewijzen hiervoor ontbreken echter. In 1015 wordt de stad voor het eerst genoeg in documenten onder de naam Winterle. Pas in 1342 verscheen de naam Königwinteren voor het eerst. Archeologische vondsten wijzen uit dat dit gebied al sinds 3500 voor Christus wordt bewoond. Er zijn ook sporen van een Romeinse steengroeve ontdekt.

Één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Königswinter zijn zonder twijfel de ruïne Drachenfels en het sprookjesachtige Schloss Drachenburg. Ze zijn gelegen op de Drachenfels, de meest beklommen berg van Duitsland. Zowel de ruïne als het kasteel kunnen worden bezocht. Vanaf de berghellingen heb je een geweldig panoramisch uitzicht over de Rijnvallei. Op de Petersberg staat het Hotel Petersberg, dat bekendheid heeft gekregen nadat Michael Schumacher hier in het huwelijksbootje stapte. Daarnaast worden de berghellingen gebruikt voor wijnbouw.

Plan je reis naar Duitsland

Boek een hotel in Königswinter

Booking.com

Boek vooraf een activiteit