Neuhausen - Duitsland
Neuhausen Duitsland

Reistips voor Neuhausen

In het Erzgebirge ligt het dorp Neuhausen, een naam die vaker voorkomt in Duitsland. Neuhausen is een klein dorp in de Duitse deelstaat Saksen, maar geniet bekendheid vanwege Schloss Purschenstein, het wintersportgebied en het Nussknackermuseum.

Neuhausen was in de 19e eeuw het centrum van de meubelindustrie in het Erzgebirge. Hier werden voornamelijk stoelen gefabriceerd. Met dank aan deze industrie kwamen er fabrieken, woningen, winkels, het stadhuis en het postkantoor. Ook werd een spoorlijn aangelegd waarbij er een directe verbinding werd gelegd met de industriestad Chemnitz.

In Neuhausen vind je verschillende musea die een bezoekje waard zijn. Wereldberoemd is het Nussknackermuseum. Het is de eerste museum voor de Nussknacker in Europa en telt meer dan 5000 exemplaren uit de gehele wereld. Verder is er een Glashüttenmuseum en een ‘Alte Stuhlfabrik’.

De meest in het oog springende bezienswaardigheid van Neuhausen is Schloss Purschenstein. Dit paleis is gelegen op een heuvel en door heel het dorp goed waarneembaar. Het paleis is in de geschiedenis een aantal maal flink beschadigd geweest en is inmiddels in beheer van een Nederlandse zakenman.

Het dorpje in het Erzgebirge mag dan misschien niet heel groot zijn, er zijn volop bezienswaardigheden te vinden. Daarnaast vind je in de stad ook allerlei leuke details. Kijk bijvoorbeeld eens naar de bewegwijzering.

Plan je reis naar Duitsland

Boek een hotel in Neuhausen

Booking.com