Londen - Engeland
Londen Engeland

Reistips voor Londen

De hoofdstad van Groot-Brittannië en daarbij ook één van de grootste steden ter wereld: Londen. De wereldstad is een plek die geschiedenis ademt, een geschiedenis die ruim 2000 jaar terug gaat. Maar ook op gebied van handel, financieel en cultureel gebied is Londen een belangrijke stad met veel invloed. Op gebied van mode, muziek en kunst doet Londen ook altijd goed mee.

Londen was al vroeg een belangrijke stad voor handel en financiën. Maar in de 17e eeuw werd de stad tweemaal kort achter elkaar getroffen door een ramp. Eerst was er in 1665 een pestepidemie, die ongeveer 100.000 slachtoffers eiste. Een jaar later werd Londen getroffen door een grote brand die in Pudding Lane ontstond. Er zijn niet veel gebouwen bewaard gebleven van de periode hiervoor. Ook in de Tweede Wereldoorlog veroorzaakten zware bombardementen veel schade aan de stad. Het zorgde ervoor dat de stad een menging kent van verschillende architectuurstijlen, maar deze geven Londen wel haar unieke karakter.

Veel toeristen vinden de weg naar Londen. En dat is ook niet gek met het ruime aanbod dat de stad te bieden heeft. Veel bezoekers komen voor de symbolische bezienswaardigheden zoals de Big Ben, Houses of Parliament, de Tower Bridge, Buckingham Palace, Londen Eye of het Millennium Wheel. Londen staat immers bol van belangrijke gebouwen, prachtige kerken en schitterende architectuur. Ook zullen velen een bezoek aan een museum brengen. De musea behoren tot de wereldklasse zoals het Britisch Museum, het Natural History Museum, het Science Museum, het Victoria and Albert Museum, de National Gallery, de National Portrait Gallery en veel meer. Daarnaast zijn er talrijke theaters en concertgebouwen en kan er met hartenlust geshopt worden.

Er is naast alle bekende bezienswaardigheden nog zoveel te ontdekken in Londen. Het is na mijn korte schooltripje in 2005 weer eens tijd om deze gigantische stad te bezoeken.

Boek een hotel in Londen

Booking.com

Boek vooraf een activiteit