Amiens - Frankrijk
Amiens Frankrijk

Reistips voor Amiens

Amiens is een stad in het noorden van Frankrijk. Het is tevens de hoofdstad van de regio Picardië.

De stad werd gesticht door de Galliërs die hier een brug over de rivier Somme hadden gebouwd. Destijds noemde men de stad ‘Samarobvia’, wat ‘brug over de Somme’ betekent. Julius Caesar bracht er tijdens zijn campagne ter onderwerping van Gallië de winter van 54 op 53 voor Christus door.

Door de eeuwen heeft heeft Amiens een belangrijke rol gespeeld in de regio. Op 25 maart 1802 werd hier de Vrede van Amiens getekend tussen Frankrijk en Groot-Brittanië, hoewel de vrede niet lang stand hield. Amiens heeft een universiteit en is een belangrijke industriestad in textiel. Jules Verne was de beroemdste inwoner van de stad en ligt hier begraven. De schrijver wordt nog altijd op verschillende manieren geëerd.

Tegenwoordig is Amiens een hippe stad met een historisch centrum en kan het rekenen op belangstelling uit de gehele wereld dankzij de Cathédrala Notre-Dame. Maar naast deze schitterende kerk heeft Amiens meer te bieden. Het Quarter St-Leu is een schilderachtige wijk met kanalen waarlangs kleurrijke vakwerkhuizen staan. Ten oosten van deze wijk ligt Les Hortillonages. Dit is een labyrint van kanalen en eilandjes en wordt ook wel de drijvende tuinen genoemd.

Boek een hotel in Amiens

Booking.com