Saint-Leu

De wijk Saint-Leu is een oude industriewijk in Amiens. De wijk wordt doorkruist door allerlei kanalen en heeft een schilderachtig karakter met allerlei kleurrijke huisjes. Niet voor niets wordt deze wijk ook wel het Venetië van Amiens genoemd. In de omgeving kun je kunstgalerijen, boekwinkels en antiekhandelen vinden en zijn er ook enkele gezellige terrasjes te vinden.

Saint-Leu werd opgebouwd in de 11e eeuw. Er werden kanaaltjes afgeleid van de rivier Somme en door deze wijk geleid. Bisschoppen lieten molen bouwen, welke ze voor veel geld konden verhuren aan ambachtslui. De molen werden voor allerlei activiteiten gebruikt. Niet alleen voor olie of graan, maar ook voor smederijen. De wijk stond ook bekend om de textiel. Er waren hier leerlooierijen, weverijen en het textiel werd hier geverfd.

Later kwam de handel stil te staan en verloederde de wijk. In de jaren ’80 en ’90 werd de wijk opgeknapt en gerestaureerd. Tegenwoordig is dit de wijk in Amiens waar ‘het’ gebeurd. Er zijn restaurants en terrasjes langs het water waar je heerlijk kunt zitten en uitzicht hebt op de kathedraal. Wandel zeker eens door deze wijk en tussen de kleurrijke huisjes. Wie vroeg opstaat op zaterdag, moet ook zeker de ‘watermarkt’ bezoeken, welke alleen in de ochtend te bezoeken is.

Boek een hotel in Amiens

Booking.com