Musée du Débarquement

Het Musée du Débarquement, ook wel bekend als het D-Day Museum of het Laningsmuseum, in Arromanches-les-Bains is gebouwd op de plaats waar de kunstmatige haven werd geplaatst. Het museum laat de geschiedenis zien van 6 juni 1944 toen 4126 geallieerden schepen de grootste invasie van de geschiedenis op de stranden van Normandië tot een goed einde hadden gebracht.

In het museum komen bezoekers meer te weten over de technische uitdaging die de bouw van de kunstmatige haven van Arromanches inhield.

Deze permanentie expositie over de Slag van Normandië werd geopend op 5 juni 1954 door de Franse president René Coty. Hiermee is het museum het eerste museum ter herinnering aan 6 juni 1944 en de slag om Normandië. Bezoekers kunnen via verschillende maquettes en vitrines meer te weten komen over de bouw van de haven en de werking ervan. Ook worden er bewegende beelden getoond. Ieder uur vertellen gidsen meet over het project in verschillende talen. Zo wordt pas echt duidelijk wat een enorm bouwwerk de haven eigenlijk was.

Boek een hotel in Arromanches-les-Bains

Booking.com