De hoogtepunten van Isle of Skye - Portree
Portree Schotland

Reistips voor Portree

Met zo’n 4000 inwoners kun je Portree een dorp noemen. Toch is het de grootste plaats en de hoofdstad van Isle of Skye. Het havendorp ligt in het noordwestelijke gedeelte van Schotland en wordt omringd door heuvels: Ben Tianavaig in het zuiden, Fingal’s Seat in het westen en Ben Chrachaig in het noorden. Verder noordwaarts ligt één van de meest populaire hotspots van Isle of Skye, Old Man of StorrIn deze omgeving kunnen bezoekers prachtige wandelingen maken en genieten van mooie uitzichten.

In de 18e eeuw was het dorp een populair vertrekpunt om naar Amerika te reizen. Veel Schotten verlieten hun land om elders een beter leven te leiden. Toen er in 1846 een groot voedseltekort heerste, begonnen de mensen hier vis te exporteren waarmee de lokale economie kon groeien.

Opvallend in Portree zijn de kleurrijke huizen aan de kustlijn. De haven wordt tegenwoordig gebruikt voor de visvangst en toeristen kunnen verschillende rondvaarten maken. Tijdens een rondvaart kun je onder meer dolfijnen, zeehonden en zeearenden spotten. Het vissersdorp heeft alle voorzieningen die een reiziger nodig heeft. Er zijn restaurantjes, pubs, hotels, B&B’s, winkels en er is een bank, kerk en het VVV-kantoor. Met enige regelmaat worden er ook evenementen georganiseerd, zoals de Portree Show, de Isle of Skye halve marathon en de Skye Highland Games.

Boek een hotel in Portree

Booking.com

Boek vooraf een activiteit