Tsjechië reis - dag 6 - Hrensko
Hřensko Tsjechië

Reistips voor Hřensko

Hřensko ligt in Boheems Zwitserland en grenst aan Duitsland en de Sächsische Schweiz. Het is een verborgen juweeltje in Tsjechië, zeker als je een liefhebber bent van de natuur. De omgeving bestaat uit talrijke kloven, hoge rotswanden en kliffen. Een gebied waar je heerlijk kunt wandelen in de natuur.

Hřensko wordt in 1475 voor het eerst vermeld en is een oud vissersdorp. Steengroeven, de vlotterij en houthandel hebben de economische ontwikkeling lange tijd bepaald en er is ook een lange traditie in het vangen van zalm. Het dorp heeft echter meerdere malen in de geschiedenis schade geleden voor de overstromingen van de Elbe en Kamnitz. Daarnaast zijn er ook meerdere bergstoringen gemeld. Hierdoor heeft men het centrum later verplaatst.

Halverwege de 19e eeuw ontwikkelde Hřensko zich tot een populaire plek voor recreatie en wandelingen. Op slechts een paar kilometer afstand bereik je al de Pravčická brána, Europa’s grootste zandstenen rotsbrug. Vanuit hier heb je een geweldig zicht op het zandsteenmassief rondom het dorp. Een andere populaire plek is de Soutěsky Kamenice (Kamnitz kloof). Hier kunnen bezoekers voor het grootste gedeelte wandelen, maar op sommige stukken moet je met binnenschepen een korte oversteek maken om je wandeling voor te kunnen zetten. Vanuit Hřensko kun je gemakkelijk de Sächsische Schweiz in Duitsland gemakkelijk bereiken. Naast de recreatie leeft het dorp van winkeltoerisme. De straten worden gedomineerd met winkels en kraampjes waar Vietnamese handelaren hun producten verkopen.

Plan je reis naar Tsjechië

  • De belangrijkste luchthaven van Tsjechië is het Václav Havel Airport in Praag. Ook vanag de luchthavens van Brno, Karlovy Vary en Ostrava vertrekken dagelijks regionale luchtvaartmaatschappijen. Klik hier voor de goedkoopste vliegtickets.
  • Een hotelkamer kun je het beste boeken via booking.com. Voor alternatieven kun je kijken bij Trivago.
  • Voor kant-en-klare reizen kijk naar het aanbod van ANWB.
  • Heb je een huurauto nodig? Vergelijk de prijzen bij Sunny Cars, EasyTerra of Rentalcars.com.
  • Tours en tickets kun je eenvoudig vooraf boeken bij Getyourguide.com.
  • Koop bij bol.com een reisgids.
  • Kijk voor meer informatie op de website van Visit Czech Republic.

Boek een hotel in Hřensko

Booking.com